tiistai 7. kesäkuuta 2016

P.O.M. (Popeda on mainituin)

Siman ja Heikki Kuulan uusi single P.O.P. (Popeda on paras) vie asiat nextille levelille. Popeda on nyt ainoa yhtye, jonka mukaan on nimetty kaksi Suomen listoille noussutta hittiä. Viisi vuotta sittenhän Erin ylsi radiolistan kuudenneksi toisella soolosinkullaan Popeda.

On tietysti joskus tulkinnanvaraista, mikä nimi viittaa keneenkin. Toinen kahdesti mainituksi tullut esiintyjä on Elvis Presley (Dire Straitsin Calling Elvis ja Danny Mirrorin I Remember Elvis Presley), mutta lasketaanko Raptorin Karvanoppaelvis kolmanneksi maininnaksi? Vaikka Popeda levytti aikoinaan -nimisen laulun ja -yhtye teki siitä radiohitticoverin, ei se edelleenkään kerro Yö-yhtyeestä.

Laulunnimissä mainitaan muitakin kuin muusikoita, myös kuuluisia fiktiivisiä hahmoja. Jos jätetään uskonnollinen kuvasto jonnekin fiktiivisyyden rajoille, niin useimmin on laulettu Tarzanista, Frankensteinista sekä Romeosta ja Juliasta. Popeda on kunnostautunut täälläkin Isä Camillo -kirjojen ja/tai -elokuvien inspiroimalla biisillään Kaasua, komisario Peppone.

Omanlaistaan ennätystä pitää Brigitte Bardot, jota ylistävä laulu (1961) pääsi tilastoihimme neljänä versiona. Parhaiten pärjäsi Laila Kinnunen, mutta ekan listavisiittinsä sillä teki myös muuan Marion Rung. Isojen elämäkerrallisten hittien spesialistina voi pitää Boney M:ää, joka Rasputin- ja El Lute -tarinoitaan ennen ilmeisestikin kertoi pelätyn rikollisperheen matriarkasta Ma Barkerista (1873–1935), vaikka käytti tästä nimeä Ma Baker.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti