perjantai 10. kesäkuuta 2016

Kohti Warner-enemmistöä

Vielä eilen Justin Timberlake ei pitkällä urallaan ollut saavuttanut Suomessa yhtään ykkössijaa single/lataus-, radio-, striimi- tai albumilistoilla – jollei vierailua Madonnan 4 Minutes -hitillä lasketa. Can’t Stop the Feeling ehti jo aiemmin hänen parhaisiin asemiinsa (#2) latauslistalla ja eteni tänään radiolistalla kuutossijalta kärkeen. Kummassakin piti aiempaa ennätystä (#3) What Goes Around Comes Around (2007), joka käväisi 50 hittiä -listan ykkösenä.

Vaikka Timberlake on Sonyn artisti, Warner Music osoittaa uusimmalla listalla ennenäkemätöntä dominanssia. Top 100 -biisien kuuntelupisteistä Warner-levytysten osuus on peräti 46,72 prosenttia, paljolti kotimaisten artistien ansiosta. Sonyn osuus on kutakuinkin normaali 27,54, mutta Universal putosi alle 17 prosentin. Top 20:ssä on vain yksi Universalin julkaisu, Draken One Dance 11:ntenä.

Ei kaikilla warnerlaisillakaan hyvin mene. Aiemmin radion rakastaman Erinin paluu on käynnistynyt vaisusti, sillä Sydäntä särkee majailee viidennellä viikollaan vasta 30:ntenä. Toinen taukoa pitänyt Warner-suosikki Laura Närhi sai hänkin viileähkön vastaanoton helmikuussa julkaistulle Supersankari-sinkulleen, mutta sille on vähitellen lämmetty niin, että pisteitä kertyy yhä kaikilta kolmelta hittilistalta. Yhtiön keulakuva Sanni jyräsi odotetusti Vahinko-uutuudellaan Spotify-ykköseksi ja debytoi parin päivän soitoilla radiolistan sijalla 51.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti