sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Kovaa ja korkealle

Vaikka takavuosien radiokannatus on muisto vain ja edellisellä yrityksellä jäätiin kakkoseksi, Volbeat kurkotti albumilistan kärkeen uransa kolmannen kerran. Listahistoriamme kaikista tanskalaisista ykkösalbumeista Volbeatin osuus on nyt 75 prosenttia – sen yhden neljäsosan julkaisi Daze vuonna 1997. Vuoden pitkäikäisimmäksi tanskalaislistalevyksi Seal the Deal & Let’s Boogiella on pitkä tie, sillä Lukas Graham (nyt 24 vk) ei ole lähdössä mihinkään vielä aikoihin.

Poistumisaikeita ei myöskään ole Twenty One Pilotsilla, joka eteni 23. viikollaan tähän asti korkeimmilleen kuutoseksi. Fifth Harmony petrasi kakkosviikollaan neljä sijaa kahdeksanneksi, mikä alkaa olla striimisuosikeille tyypillistä käytöstä. Näiden perässä nähdään ensikertalaisina Mikko Joensuu (#14) ekalla soololevyllään ja jo yli 20 vuotta sitten perustettu ruotsalainen black metal -joukkio Dark Funeral (#15).

Roxette (#20) saavutti parhaan albumisijansa lähes 14 vuoteen, kun taas Tarja Turusen avausnumero 25 tuntuu jopa limbolta eikä Paul Simonin 37 sekään kovin vakuuttavalta Stranger to Strangerin hyvien arvioiden jälkeen. No, Simon on toistakymmentä vuotta vanhempi kuin tilaston seuraavaksi iäkkäimmät artistit. 32:ntena esittäytyvän Draama-Helmin albumi ilmestyi kasettina jo toista vuotta sitten ja on ollut kuultavissa netissä lähes yhtä kauan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti