keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Merkkikuukausi 6/2016

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

45 vuotta: Middle of the Road
Mistä biisistä on se melodia vil-lepel-tonen-villepeltonen (+ variaatiot)? Se oli eka Middle of the Roadin seitsemästä listasinglestä, Chirpy Chirpy Cheep Cheep.

40 vuotta: Donna Summer
40 vuotta: Kari Rydman
40 vuotta: Freeman

Summerin eka tilastokesä oli A Love Trilogy -albumin ansiota. Rydmanin Niin kaunis on maa roikkui Top 30:ssä yhteensä noin kaksi vuotta. Freemanin läpilyönti oli tietenkin Ajetaan tandemilla -single.

35 vuotta: Paul Oxley’s Unit
Brittiläis-suomalaisen bändin nosti listoille samannimisen platina-albumin single Living in the Western World.

30 vuotta: Europe
30 vuotta: Bananarama
30 vuotta: New Order

Europen The Final Countdown pääsi singlelistalle kesäkuussa, mutta ykköseksi vasta marraskuussa. Jo vuosikausia brittitilastoissa piehtaroineet Bananarama ja New Order kelpasivat meille lopulta sinkuilla Venus ja Shellshock.

25 vuotta: Värttinä
Kolmas albumi Oi dai löi Rääkkylässä perustetun ryhmän isosti läpi. Seuraavaa Top 10 -sijoitusta saatiin odotella lähes 15 vuotta.

20 vuotta: Manic Street Preachers
20 vuotta: Fugees
20 vuotta: Niko Ahvonen

Manicsin neljäs albumi Everything Must Go käyttäytyi kuin striimiaikakaudella, roikkui Top 40:ssä 12 viikkoa käymättä sijaa 29 ylempänä. Fugeesin ja Ahvosen vetivät esille singlet Fu-gee-la ja Poikaystävä.

15 vuotta: Viikate
15 vuotta: The Flaming Sideburns
15 vuotta: Pink
15 vuotta: Anastacia
15 vuotta: Muse
Olipa hedelmällinen kesäkuu vuonna 2001!  Tietä näyttivät Viikatteen ep Valkea ja kuulas, Sideburnsin single Loose My Soul sekä Anastacian ja Musen albumit Not That Kind ja Origin of Symmetry. Pink pohjusti 20 hitin putkeaan neljän naisen kimppasinglellä Lady Marmalade.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti