sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Pinkkiä purkkaa ja mustaa jytää


Viimekertaista ryöpsähdystä (Top 20:ssä puolet uutuuksia) seurasi hiljainen albumiviikko, ja jatkoi kärjessä toisen viikon – ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2003. Drake eteni kakkossijalle, mikä on paras kanadalaissaavutus Suomessa sitten Leonard Cohenin paalupaikan neljä vuotta sitten. Cohenin lisäksi ainoa 2000-luvulla tilastokärkeemme noussut kanadalainen on Celine Dion (2002).

Jo pitkään Work from Home -hitillään pärjäillyt Fifth Harmony on viikon korkein debytantti 12:ntena. Heti perässä näyttäytyy viidennellä albumillaan mutta silti ensikertalaisena kotimainen metallibändi Behexen. Muissa maissa kärkikymppisijojakin kerännyt I Still Do pääsi vain 48:nneksi, vaikka Eric Clapton on meillä aina totuttu näkemään vähintään Top 20:ssä. Listalla on peräti 28 nousijaa, koska moni edellisviikon uutuuksista koki äkkiromahduksen. Muun muassa Stratovariuksen Best of jäi yhteen listaviikkoon, mikä kertoo aika paljon kokoelmalevyjen mielekkyydestä suoratoistoaikoina.

Latauslistan 16:ntena debytoinut Laura Voutilainen sai ekan hittimerkintänsä kahdeksaan vuoteen, ja vielä äänekkäämmin palasi kymmenen vuoden tauolta Ressu Redford. Mies vierailee Teflon Brothersin biisillä Hubba Bubba, joka on nyt Spotifyn toiseksi kuunnelluin. Kaija Koon Siniset tikkaat nousi suoraan latauskakkoseksi ja radiolistan sijalle 11, mutta striimimarkkinoilla se sinnittelee nipin napin Top 40:ssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti