sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Vanhojen mainetekojen tavoittelijat

Albumimarkkinoille tupsahti taas tavaraa useilta aiemmin listakärkeen päässeiltä artisteilta. Pisimmän korren veti se, jonka ykkösyydestä on pisin aika: 2006 paalupaikalla käynyt ja 2008 edellisen levynsä julkaissut Diablo. Toiset jäivät yllättävänkin kauas – viidesti ykkösenä juhlinut Maija Vilkkumaa seitsemänneksi, Lana Del Rey 12:nneksi ja klassiseen musiikkiin vaihtanut Tarja Turunen sijalle 31.

Tokihan ykkösenä on ollut myös Kari Tapio, jonka viides kuolemanjälkeinen Top 20 -kokoelma Sydämeni lyö (#10) ei oikeastaan ole kokoelma, vaan ennenjulkaisemattomia levytyksiä pääosin tutuista biiseistä. Vielä viime vuonna neljänneksi yltänyt Mustasch debytoi nyt vasta 17:ntenä ja sijan 33 My Dying Bride sekin yhdeksän askelmaa ennätystään alempana.

Ja tokihan ykkösenä ovat olleet myös David Gilmour ja Keith Richards, mutta eivät sooloartisteina vaan klassikkobändiensä Pink Floyd ja The Rolling Stones riveissä. Harvakseen sooloilevista äijistä Gilmour ilmaantui peräti kolmanneksi, pykälän ylemmäksi kuin yhdeksän vuotta sitten. Viimeksi vuonna 1988 tilastoitunut Richards sai tyytyä 29. sijaan. Kotona brittilistalla Gilmour debytoi ykkösenä, Richards seitsemäntenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti