tiistai 1. syyskuuta 2015

Merkkikuukausi 9/2015

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

50 vuotta: Jormas
50 vuotta: Sonny and Cher

Tarkkaan ottaen eka Jormas-hitti Mr. Tambourine Man julkaistiin nimellä The Finnish Beatmakers, mutta kyseessä on joka tapauksessa Pepe Willbergin eka listavisiitti laulajana. Cherin eka visiitti oli I Got You Babe – sooloavaus Bang Bang saatiin seuraavan vuoden huhtikuussa.

45 vuotta: Black Sabbath
Hevipioneerien esikoisalbumi Black Sabbath huomattiin meillä aika hitaasti, sillä jo kahden kuukauden kuluttua sitä seurasi Paranoid samannimisine klassikkosinkkuineen.

30 vuotta: Sakari Kuosmanen
30 vuotta: Yngwie Malmsteen
30 vuotta: Simply Red
30 vuotta: Sandra
30 vuotta: John Mellencamp
30 vuotta: Huey Lewis & The News

Huh mikä ryntäys. Kuosmasen ensimmäinen merkintä oli Sakari Kuosmanen -albumi, Malmsteenilla Marching Out, Simply Redillä single Money’s Too Tight to Mention ja Sandralla tietenkin jättihitti Maria Magdalena. Mellencamp ja Lewis rekisteröitiin meillä kovin myöhään useiden jenkkimenestysten jälkeen, mutta ehtivät myöhäisinäkin moniin korkeisiin albumisijoituksiin.
30 vuotta on myös siitä, kun viralliseksi väitetty Seuran julkaisema lista muuttui kuukausitilastosta kaksiviikkoiseksi ja kartutti albumilistan Top 30:stä Top 40:ksi.

25 vuotta: The 3 Tenors
25 vuotta: Deee-lite

Multikansallisia kokoonpanoja aika vastalaidoilta. Oopperatrio tuli Italiasta, Espanjasta ja Meksikosta, Groove Is in the Heartin tekijät USA:sta, Ukrainasta ja Japanista.

20 vuotta: Alanis Morissette
Vaikka Jagged Little Pill -albumilta lohkesi saman tien hitti You Oughta Know ja heti perään Hand in My Pocket, se ylsi ykköseksi ennätyksellisesti vasta 47. listaviikollaan.

15 vuotta: Destiny’s Child
15 vuotta: Kapasiteettiyksikkö

Beyoncé Knowles esittäytyi suomilistoilla The Writing’s on the Wall -albumilla. Viisi Top 15 -albumia julkaisseen Kapasiteettiyksikön riveistä ei noussut megatähtiä, mutta Uniikki nyt kumminkin.

10 vuotta: James Blunt
You’re Beautiful haiskahti tullessaan ja jyrätessään yhden hitin ihmeeltä, mutta aika tasaisen uranhan Blunt on sen varaan rakentanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti