tiistai 8. syyskuuta 2015

Uuden ajan maratoonarit

Jo lähes kahden vuoden ajan, viikosta 40/2013 lähtien, jokaisella Suomen Top 50 -albumilistalla on ollut vähintään yksi re-entry. Putken katkeaminen on ollut todella hilkulla: viime viikon ainoa palaaja Tippa-T oli sijalla 50. Tällä viikolla rima väpätti tavallaan vielä enemmän – listalla ei ollut yhtään sinistä kaarinuolta, mutta uutuudeksi merkitty Pekka Pohjolan uudelleenjulkaisu Harakka bialoipokku (#50) on tilastoitu ensimmäisen kerran helmikuussa 1975.

Listalta putosi taas kerran Skrillexin ja Diplon Jack Ü -projekti, joka on pätkittäin kerännyt 15 listaviikkoa käymättä koskaan 33. sijaa ylempänä. Tuo ei edes ole ennätys, vaan Tove Lon Queen of the Clouds on seikkaillut sijojen 33 ja 50 välillä peräti 21 viikkoa. Tällaisen käytöksen yleistyminen johtuu tietenkin suoratoiston sisällyttämisestä listalaskentaan. Pelkillä striimeillä ei voi nousta kovin korkealle, mutta mukana roikkuminen sujuu joiltakuilta yllättävän vaivattomasti.

Suoratoistosukupolvea on myös se ennätys, kuinka kauan Top 50:ssä voi pysyä pääsemättä koskaan 20:n joukkoon. Imagine Dragonsin Night Visions pysyi 32 viikkoa. Top 10:n ulkopuolisten pisin lista-aika on yhä Britney Spearsin esikoislevyn 47 viikkoa, mutta kyllä sillekin on uhkaajia luvassa – vaikkapa Pitbullin Globalization, joka on mukana 35. viikkoa (korkein sija 14).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti