sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Paha sai palkkansa

23 lista-albumia runsaassa 34 vuodessa, ja nyt vasta Motörhead nähdään ensimmäistä kertaa Suomen ykkösenä. Edellinen huippu oli kolmasti saavutettu viides sija. Viimeaikaiset uutiset Lemmy Kilmisterin terveysongelmista ja keskeytyneistä keikoista ovat varmasti huolestuttaneet faneja, mutta tuskinpa Bad Magicin sukseeta voi rinnastaa artistin kuoleman aiheuttamiin tilastollisiin elpymisiin.

11 uutuuden joukossa on paljon ensikertalaisia. Kotimaisista mukavasti radiosoittoa saaneet Tiisu ja Elias Koskinen & Päivän sankarit debytoivat toisena ja 13:ntena sekä metalliryhmä Black .44 sijalla 19. Hittilistoilta tuttu kanadalaismiekkonen The Weeknd näyttäytyy 18:ntena ja amerikkalaisleidi Halsey sijalla 36.

Iisan (#9) toinen sooloalbumi debytoi kolme porrasta edeltäjäänsä alempana. Soilworkin (#12) tilastokäyrä otti ensi kertaa takapakkia, kun kuudes lista-albumi jäi viidettä hieman alemmas. Toinen ruotsalaisryhmä Backyard Babies palasi seitsemän vuoden tauolta 17:nneksi. Iiro Rantala (#23) on omissa nimissään korkeammalla kuin koskaan ennen. Sijan 24 Nile pääsi mukaan neljättä kertaa, jokohan jenkkibändin albumille heruisi toinenkin listaviikko?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti