tiistai 22. syyskuuta 2015

Iskeekö salama radioon?


Neljännen Vain elämää -kauden avausjaksoon sisältyi sellainen yllätys, että kukaan ei versioinut Virve Rostin suurinta listahittiä – sitä ensimmäistä. Kun Chicago kuoli on kieltämättä varsin korni kappale, ja jättihän viimevuotinenkin kaarti esittämättä Paula Koivuniemen isoimman hitin Tummat silmät, ruskea tukka. Koivuniemen iskusävelistössä on kuitenkin selvästi enemmän karsimisen varaa kuin Rostilla.

Euroviisuedustusbiisejä on sarjassa (viisaasti) vieroksuttu – ei ole kuultu Jari Sillanpään, Vesa-Matti Loirin ja tuskin kuullaan Pave Maijasenkaan kilpailukappaletta. Mutta vuoden 1987 Sata salamaa nostettiin hyvissä ajoin aloitusjakson vetonaulaksi – Antti Tuiskun näkemys julistettiin hitiksi jo ennen kuin väitteen katteellisuutta olisi voitu mitenkään mitata. No, nyt se on mitattu kolmena päivänä Spotifyn kuunnelluimmaksi lauluksi.

Biisin radiovastaanottoa on kiinnostavaa seurata – keväisen En kommentoi -albumin hitithän ovat jääneet hämmästyttävän vähälle rotaatiolle. Biisit.infon mukaan Nelosen sisarkanava Suomipop soitti salamia neljä kertaa perjantaina ennen ohjelman ulostuloa, mutta vain kerran sen jälkeen! Tätä kirjoittaessa innokkain kannattaja on The Voice, 13 soittoa neljässä päivässä. Mitään shokkidebyyttiä ei radiolistalle varmaankaan ole luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti