sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Suurimmista paras

Viikon korkein albumiuutuus neljäntenä on Pertti Kurikan nimipäivien The Best of Greatest Hits. Vaikka kyseessä on koko uran paketoiva kokoelma, se on myös ensimmäinen albumi, joka sisältää viisuedustajan Aina mun pitää. Näin sitä voi verrata muiden euroviisuilijoiden listasaavutuksiin, ja kas: Lordin The Arockalypse debytoi aikoinaan alempana (#5) kuin PKN nyt. Sen 11-viikkoinen ykkösputki alkoi vasta Hard Rock Hallelujah -voiton jälkeen.

Kaksi edustaja-albumia on kuitenkin aloittanut korkeammalta: Hanna Pakarisen Lovers (2007) kolmosena ja Teräsbetonin Myrskyntuoja (2008) ykkösenä. Korkeat sijat painottuvat muutenkin viime vuosiin, sillä 1900-luvulla vain kolme albumia, kaikki edustusbiisin mukaan nimettyjä, ylsi kärkikymmenikköön: Marionin Tom tom tom (#7), Katri Helenan Katson sineen taivaan (#9) ja Anneli Saariston La dolce vita (#10). Esimerkiksi Kirkan sangen kunniakkaasti suoriutuneen Hengaillaan-hitin (1984) emoalbumi jäi 12:nneksi.

PKN:n taakse seitsemänneksi ilmestyi You Tubessa oivaltavilla covereillaan kansainvälistäkin huomiota herättänyt Steve ’n’ Seagulls. Kamelot (#12) sai mukaan viidennen ja Vesterinen yhtyeineen (#18) neljännen pitkäsoittonsa – sillä erotuksella, että Kamelot ylsi parhaalle ja Vesterinen jäi huonoimmalle sijoitukselleen. David Guettan Listen on 25-viikkoisella listaurallaan nyt ylempänä (#11) kuin koskaan ennen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti