tiistai 26. toukokuuta 2015

Sivuovi aukesi

Ensimmäistä kertaa viiteentoista kuukauteen Suomen radiolistalla on ykkösenä ulkomainen levytys. Sannin valtakausi päättyi (tällä erää) yhdentoista viikon jälkeen, ja kärkeen siirtyi norjalaisen Kygon Stole the Show, joka kävi jo huhtikuussa ns. singlelistan kakkosena. Mieshän on netonnut jo kaksi kunnon hittiä tänä vuonna – edeltäjä Firestone ylsi radiosoitossa kolmossijalle.

Viime viikolla mainitsin Anssi Kelan jättipudotuksen, ja tällä hetkellä sadan soitetuimman joukossa ei ole yhtään kelalaulua. Onnistuneella uutuusalbumillaan En kommentoi ensi listan huippusijoihin tähtäävän Antti Tuiskun radiosuhde on myös selvästi viilentynyt. Edellisten kolmen pitkäsoiton sinkut keräsivät parhaat listapisteensä juuri radiosoitosta, mutta Peto on irti jäi sijalle 43 ja Blaablaa (en kuule sanaakaan) kääntyi laskuun sijalta 67.

Euroviisut voittanut Måns Zelmerlöwin Heroes on radiolistalla vasta 57:ntenä, mutta loikkasi Spotifyn päivälistalla sunnuntain kuunteluissa Top 50:n ulkopuolelta kakkoseksi. Muista kisaajista Viron Goodbye to Yesterday ilmaantui 14:nneksi ja Belgian Rhythm Inside sijalle 41. Mitään suurmenestystä Heroesin liikehdintä ei silti enteile. Edellinen ruotsalaisvoittaja, Loreenin Euphoria, oli sinkkuykkönen ja radiolistan top viidessä jo ennen viisufinaalia.

Vielä todettakoon, että Sannin syrjäyttäminen käänsi myös Warner Musicin radiodominanssin laskuvaiheeseen. Viime viikolla sen osuus Top 100:n soitoista oli ennennäkemättömät 44,4 prosenttia, kun kaksi muuta suurfirmaa (Sony ja Universal) riutuivat 25 prosentin kieppeillä. Uusi ykkönen Kygo on Sonyn kiinnitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti