tiistai 19. toukokuuta 2015

Sammuuko kipinä?

Kovin hyvä enne Anssi Kelan juuri julkaistun albumin kannalta ei liene se, että nimikappale Nostalgiaa romahti tuoreella radiolistalla 15. sijalta 71:nneksi. Pidän mahdollisena, että ensi viikolla romahdetaan vielä näyttävämmin: jääkiekon MM-joukkuettamme kannustava Robinin ja Elastisen Kipinän hetki on nyt 11:ntenä. Yleensä Suomen varhainen karsiutuminen pysäyttää kannustuslaulujen radiosoiton kuin seinään, mutta Kipinän tsemppikliseet ovat niin latteanpyöreitä, että ne voi helposti irrottaa lätkäyhteyksistään. Spotify-kuunteluissa alamäki ainakin on varsin loiva.

Näyttävin radionousija (53–12) on En pelkää pimeää, viides lohkaisu Kaija Koon viimevuotiselta levyltä. Edellisille merkittiin parhaiksi sijoiksi 1, 2, 24 ja 4. Kahdessa viikossa sijalle 19 on ehtinyt tamperelaisen Valovuosi-yhtyeen Aurinkokuningas, joka hiljattain teki pikavisiitin latauslistankin neljänneksi. Jo 16. viikkoa esikoislevyllään albumitilastossa roikkuvan Auroran Annetaan tapahtuu harppasi sadan ulkopuolelta 24:nneksi.

Hittivuosilistan valmistumista viivyttävä Jari Sillanpään Sinä ansaitset kultaa petrasi taas nelossijalle. Asemakohtaisia soittoja ei radiotulostuksesta enää näe, mutta veikkaan tihentyneen rotaation liittyvän Iskelmä-radion mainoskampanjaan, jossa biisi soi ekana. Myös toinen selvästi viimevuotinen hitti, Mikael Gabrielin Älä herätä mua unesta, peruutti radiolistalla takaisin 28:nneksi. Jos Siltsu jatkaa roikkumistaan, saa Mikaelkin rauhassa kartuttaa pottiaan niillä pisteillä, joita albumilistalta on kohta luvassa. Onpa mutkikas vuodenvaihto tällä kertaa.

3 kommenttia:

 1. Kiinnostaa nähdä nouseeko Radiolistalle Movetronin ja Pojun yhteissingle "Älä unohda minua", jonka rynni jo latauslistan sijalle 8. Korkeammalle kuin "Ei kenenkään maa".

  VastaaPoista
 2. "viides lohkaisu Kaija Koon viimevuotiselta levyltä. Edellisille merkittiin parhaiksi sijoiksi 1, 2, 24 ja 6."
  Neljäs singlelohkaisu Ajoin koko yön oli viikko 51/2014 radiolistalla sijalla neljä, joten sen paras sijoitus oli kaksi sijaa korkeammalla kun tuo kuudes sija.

  VastaaPoista
 3. Hyvä että korjasit. Ifpin sivujen sijalukuluettelot ovat vaikealukuisia, arvelinkin että jossain vaiheessa käy tämmöinen kämmi jos katsoo tietoja sieltä eikä omista papereista.

  VastaaPoista