Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.
50 vuotta: Esko Rahkonen
50 vuotta: Donovan
Rahkosen tangoklassikko Syvä kuin meri sinnitteli vuoden 1965 pitkäkestoisimmaksi listasingleksi. Catch the Wind oli eka brittiherra Donovanin kuudesta singlemerkinnästä, ja kokoelma-albumikin pääsi tilastoihin.
45 vuotta: M.A. Numminen
45 vuotta: José Feliciano
Ensimmäinen askel Mauri Anteron salonkikelpoisuuteen oli Kissa vieköön -single. Sokea amerikkalaistrubaduuri Feliciano löi läpi Rain-hitillä ja seurasi sitä ikivihreällä Che Sara.
40 vuotta: Kari Tapio
40 vuotta: Virve Rosti
40 vuotta: Pave Maijanen
40 vuotta: Virtanen
Yhteisalbumi Aikapommi Erkki Liikasen kanssa nosti kolmekymppisen Tapion lopulta listoille. Samaan aikaan tutustuimme Vickyn Kun Chicago kuoli- ja Maijasen Fever-hitteihin sekä Veltto Virtaseen ja Moog Konttiseen singlen Lolita kautta.
35 vuotta: Sig
35 vuotta: The Jam
Sigin ensimmäinen hitti oli se isoin, Tiina menee naimisiin. Jamin suunnaton brittisuosio ei koskaan heijastunut meille kovin vahvana, mutta Going Underground käväisi yhtenä kolmesta sinkusta Top 30:ssä.
25 vuotta: Finlanders
2000-luvun alussa suurinta suosiotaan nauttinut iskelmäbändi sai ekan radiohittinsä kappaleesta Painu lähemmäksi kultasein.
20 vuotta: Waldo
20 vuotta: Janne Hurme
Waldon 18 hittimerkintää sisältävä jatkumo alkoi biisillä It’s About Time. Hän ja Hurme nimesivät esikoisalbuminsakin ekan hitin mukaan – Hurmeella se oli Kirje.
Donovan menestyi Suomessa yllättävän heikosti, kuten monet muutkin ulkomaiset artistit samoihin aikoihin. Mikä oli hänen kuudes listasinglensä Catch the Windin ja Pomus-listoissa esiintyvän nelikon lisäksi?
VastaaPoistaCatch the Wind nousi sijalle 17, sitä seurannut Colours sijalle 20.
VastaaPoistaHups, laitoinkin kuvitukseksi ties missä julkaistun singlen, jossa ovat sekä Catch the Wind että Colours.
VastaaPoistaItaliassa 1968 julkaistun singlen kansi näyttää olevan Discogsin tietokannan mukaan.
VastaaPoista