sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Keinu vie korkealle

Antti Tuisku ylsi albumilistan ykköseksi ensi kertaa sitten lokakuun 2006. Toki tässä välissä ehti ilmestyä kuusi Top 10 -albumia, joten kovin dramaattisesta comebackistä ei ole kyse. En kommentoi -levyn kolmas hitti Keinutaan on kiivennyt ripeästi Spotifyn kymmenen kuunnelluimman joukkoon, ja sillä lienee parempi sauma myös radioiden tehorotaatioon kuin aiemmilla maistiaisilla Peto on irti ja Blaablaa.

Whitesnaken The Purple Album yllätti kiipeämällä toisella viikollaan yhdeksännestä kakkoseksi. Voisiko se jatkaa kärkeen asti, kuten coveroinnin kohde Deep Purple teki Suomessa kahdesti? Tapaukselle olisi ainakin yksi edeltäjä: kun Pate Mustajärvi teki tribuuttilevyn useasti paalupaikkaa pitäneelle Juice Leskiselle, niin lopputulos Ollaan ihmisiksi meni niin ikään ykköseksi. Sen sijaan esimerkiksi Vesa-Matti Loirin platinaisesti kierrättämä Juha Vainio ei itse päässyt koskaan listakärkeen.

Euroviisukokoelma loikkasi finaalinjälkeisellä viikolla odotetusti ylöspäin (#11), mutta ei tarpeeksi siihen nähden, että neljänä edellisenä vuonna käväistiin kärkikympissä. Hittimarkkinoilta tuttu saksalaistuottaja Zedd debytoi 21:ntenä ja jyväskyläläinen rappari Are ensi kertaa itsekseen 32:ntena. Hänet on nähty albumitilastossa toissavuonna kimppalevyllä Stepan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti