perjantai 22. toukokuuta 2015

Älä tee vauvoja, vaan kuuntele

Latauslistan ykkösdebyytti ei ollut yllätys, koska sama biisi on jo sunnuntaista asti komeillut Spotifyn kuunnelluimpana. Kyseessä on Yle X:n tämänvuotinen kesäkumikampanjakappale, Kasmirin ja Saaran Vauvoja. Saaralle tarjoutui nopeasti mahdollisuus kohottaa profiiliaan, kun esikoissinkku Ur Cool lähti vauhdikkaan alun jälkeen pian alamäkeen – tosin se edelleenkin mahtuu Spotifyn top viiteenkymppiin.

Kesäkumilaulujen tilastollinen merkittävyys oli pitkään kyseenalainen – ainoastaan Klamydian Onnesta soikeena (1998) menestyi singlelistalla. Vielä neljäkin vuotta sitten yhdistelmä Fintelligens + Cheek tuotti nihkeää jälkeä, mutta nyt näyttää tulleen iso hitti kolmantena vuonna peräkkäin, seuraaja Cheekin ja Jukka Pojan Jossulle ja Robinin viimekesäiselle ykköselle Kesärenkaat. Yksi paksu muuri on yhä murtamatta: se, että kilpailevatkin radiot ryhtyisivät vapautuneesti soittamaan kumihittejä.

Volyymiaan menettäneen latauslistan tämänviikkoinen random-vieras on Seinäjoen Helluntaiseurakunnan nuorisotyön julkaisema Oi taivainen isä viitossijalla. Melko randomiksi on ajan saatossa muuttunut myös muinainen hittiheppu Shaggy, joka palasi kymmenen vuoden listatauolta sinkulla Habibi (I Need Your Love) (#17). Mukana on ruotsalainen Mohombi, jonka tähän asti ainoasta tähtihetkestä Bumpy Ride ehti siitäkin kulua miltei viisi vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti