torstai 14. toukokuuta 2015

Radiomuukalainen

Muutoin hiljaiseen radiolistaan sisältyy yksi knoppi: 21–20 nouseva, kahdeksalta asemalta soittoa saanut Beautiful Alien on Daruden uran ensimmäinen Top 20 -radiohitti. Biisihän kävi aiemmin latauslistan jaetulla ykkössijalla. Runsaan 15 vuoden takainen legenda Sandstorm ei muusta sukseestaan huolimatta yltänyt lähellekään tuota rajaa.

Ilmestyttyään lokakuussa 1999 Sandstorm kelpasi joksikin ajaksi Radiomafian soittolistan pohjaosastolle. Puolisen vuotta myöhemmin NRJ nosti biisin, sekin vain lyhyeksi kotvaksi, kymmenen soitetuimpansa joukkoon, mutta muut radiot eivät reagoineet. Kun seuraaja Feel the Beat julkaistiin toukokuussa 2000, Mafia ja NRJ lähtivät sen taakse yhtä aikaa, eivät kuitenkaan huippurotaatiolla. Mielenkiintoista kyllä myös Sandstorm palasi heinä–elokuussa Radiomafian soittoon.

Before the Storm -albumilta lohkaistiin vielä kolmas hitti Out of Control. Ei sekään valloittanut uusia taajuuksia, mutta NRJ veivasi sitä kiihkeimmillään 64 kertaa viikossa. NRJ oli tuolloin liekeissä rotaationsa kanssa, sillä edes tuo määrä ei riittänyt viikon soitetuimman titteliin. Vuoden 2003 single Next to You soi kohtalaisesti myös Kissillä ja Extremillä ja toi miehelle tähän asti merkittävimmän radiosijoituksen – 31.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti