sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Leikitellen kärkeen

Puolitoista vuotta sitten esikoisellaan yhdeksänneksi yltänyt Sanni on nyt Lelu-albumeineen uusi Suomen ykkönen. Hän on eka naissooloartisti kärjessä sitten viime elokuun ja Mirel Wagnerin. Kakkossijaan sai jo kolmannen kerran peräkkäin tyytyä Pariisin kevät. Edellisillä yrityksillä bändi sai katsella Adelen (2012) ja Klamydian (2013) kantapäitä.

Huonon singlevastaanoton jälkeenkin Jukka Poika pitänee kahdeksatta sijaansa pettymyksenä. Mew (#9) ja Blur (#12) on myös nähty aikoinaan ylempänä, mutta pitkän tauon jälkeisiksi suorituksiksi ihan hyviä. Eniten ihmetyttää hittikoneeksi ryhtyneen Stigin kymmenes sija. Miehen paras albumitilastomerkintä on yhä Stigidilaation kahdeksikko vuodelta 2007.

Aika paljon yhteistä sijoilla 22 ja 23: kummallakin debytoi ruotsalaisyhtye (Shining ja Hardcore Superstar), jotka molemmat ovat toista kertaa mukana ja molemmat jäivät hiukan ekaa yritystä alemmas. Kaarle Viikatteen kanssa äskettäin saavutettu Top 5 -sijoitus ei suuremmin nostanut Marko Haaviston profiilia, vaan hänen tuorein Poutahaukat-julkaisunsa päätyi tutuille korkeuksille 48:nneksi.

Saaran Ur Cool näyttäytyi vihdoin ns. singlelistalla kymmenen päivää sen jälkeen kun komeili Spotifyn soitetuimpana. Tuosta asemasta se on ehtinyt valua päiväraportissa jo sijalle 30, ja viikkokertymä oikeutti singlelistan 10. sijaan. Latauslistan kaksi ensimmäistä numeroa olivat kolme ja kahdeksan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti