sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Nousu 2.0

Viikon näyttävimmästä liikkeestä albumilistalla vastasi Aste, jonka 2.0 harppasi 29. sijalta seitsemänneksi. Noin hyviin asemiin vaaditaan muutakin kuin suoratoistoa, jossa kiinnostus oli havaittavissa jo aiemmin. 2.0 alkaa kaksi vuotta (!) vanhalla Spaceman-sinkulla ja sisältää myös pari viime vuonna latauslistalla käväissyttä raitaa. Miehen edellinen albumi Sirkus palaa (2012) ei jaksanut listalle lainkaan.

Lukuisat etenijät vievät muutoinkin huomion uutuuksilta – esimerkiksi Pitbullin Globalization on 15. listaviikollaan ylempänä (#14) kuin koskaan. Debyyteistä korkein on duo Chydeone x Leo Luxxxus (#20). Chydelle numero on paras sitten MC Nikke T:n parhaiden päivien lähes neljännesvuosisata sitten. Noiden aikojen hengessä Force100 laitettiin myyntiin c-kasettina.

Merkitsen arkistoihini myös midprice-listalta sellaiset äänitteet, joita ei ole näkynyt päälistalla. Nyt kakkosena debytoinut Lauri Tähkä & Elonkerjuun Kerjuuloota ei kuitenkaan kelpaa kirjattavaksi, sillä kyseessä on fanitavaralla runsautettu versio Tänään ei huomista murehdita -albumista (2009). Alkujaan noin viidelläkympillä kaupattua pakettia on tarjottu nyt ostajille vaivaisella viitosella ainakin Kodin Ykkösissä.

2 kommenttia:

 1. Jore Marjarannan "Huomaan vain sinut" noustua radiolistan sijalle 29. niin aloin miettiä milloin Marjaranta on viimeksi ollut radiolistalla Top 40-sijoilla. Talvella julkaistu "Rakkaus kuulethan mua" jäi sijalle 59, mutta nousiko mikään sinkuista vuoden 2011 "Niin kaunis on Helsinki nyt"-levyltä radiolistalle? Ainakin "Mitä meille tapahtui" oli paikallisradioiden listalla kauan. Sitä edelliseltä "Pieni ihminen" levyltä ainakin nimikkokappale oli radiolistan kolmonen ja sitä seurannut "Mies" oli 50 hittiä listalla 27. joten varmaan oli myös radiolistalla.

  Kun "Sisältää hitin"-kirjasta tarkkailin niin huomasin että Jore Marjaranta on niitä artisteja jolla oli varsin monta 50 hittiä listan hittejä sijoilla 40-50 mutta jotka eivät olleet radiolistan top tenissä, olivatko nuo kyseiset kappaleet sitten top 20-sijoilla? Yllättävää on myös että soolouran eka single "Levoton" ei tilastoitunut ollenkaan koska muistan että siitä kuuli kuitenkin radiossa.

  VastaaPoista
 2. Myöhemmiltä vuosilta ei ole merkintöjä, mutta tässä ne 50 hittiä -aikakauden radiosijoitukset, joita ei näy kirjassa.
  7/02 MAAILMA JATKAA KULKUAAN #17
  5/03 TIEDÄN, RAKKAUS ELÄÄ #20
  9/03 TAVALLISTA ELÄMÄÄ #18
  7/04 SIIPIRIKKOINEN #18
  1/07 PIENI IHMINEN #3
  4/07 MIES #8

  VastaaPoista