tiistai 21. huhtikuuta 2015

Alanurkan asiaa


Alkuvuonna Helsingin Sanomat laajensi keskiviikkoista levypalstaansa ja alkoi julkaista Viikon lista -nimellä vaihtelevia Top 10 -luetteloita. Ihan perusjuttuja, pari hyvää oivallusta ja tietenkin ne ikuiset murheenkryynit: Euroopan maailmanmusiikkilistan (joka ei ole lista lainkaan) ja Britannian rocklistan (joka… no, jääköön sanomatta). Mitähän näemme huomenna, ja kauankohan lehden tämänkertainen listainnostus kestää?

Ja näemmekö tuossa alanurkassa koskaan Suomen radiosoittolistaa, joka muun muassa aikataulunsa puolesta sopisi sinne mitä oivallisimmin? Uusi tilastohan lähti jakoon tänään. Tällä kertaa tarjolla ei tosin olisi kovin tuoretta dramatiikkaa, sillä Sannin 2080-luvulla jatkaa ykkösenä jo seitsemättä viikkoa. Kaikki aiemmat paalupaikat olivat melko täpäriä, mutta 26 prosentin pisteparannus teki siitä yhtäkkiä tavallista ylivoimaisemman.

Epäröiden soimaan lähtenyt ja latauslistalta nopeasti pudonnut Anssi Kelan Nostalgiaa virkistyi 23. sijalta seitsemänneksi. Toinen tulokas kärkikymmenikössä on Hoodie Allenin ja Ed Sheeranin All About It (15–9). Jore Marjaranta sai ekan Top 20 -radiohittinsä kahdeksaan vuoteen, kun Huomaan vain sinut eteni 25. sijalta 14:nneksi. Striimijyrä See You Again kohosi näyttävästi 93–40, mutta en vielä veikkaisi siitä säädyttömän pitkän kotimaisen radioykkösputken katkaisijaa.

3 kommenttia:

 1. Sieltähän se tuli, viikon vanhana ja suorastaan ultrakummallisen kommentoinnin kera. Kirjoittaja antaa ymmärtää suoratoiston nujertaneen radionkuuntelun, vaikka tälle ei ole mitään tilastollisia perusteita.

  VastaaPoista
 2. Hoodie Allenin ja Ed Sheeranin All About It oli jo kaksi viikkoa sitten tulokas kärkikymmenikössä, silloin sijalla 10, mutta nousi nyt toistaiseksi korkeimmalle sijalleen.

  Onko tuo Hesarin "Viikon lista"-luettelo pelkästään painetussa lehdessä tai löytyykö se myös Hesarin nettisivuilta?

  VastaaPoista
 3. Totta, mutta koko liikekuviota oli hankala muotoilla napakasti tuollaisen luettelomaisen tekstin keskelle, tärkein tieto on se että biisi on nyt korkeimmillaan.

  http://www.hs.fi/kulttuuri/a1429590707373

  VastaaPoista