sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Ei tarpeeksi iso kuva

Elastinen mainitsi viime syksyn Vain elämää -ohjelmassa, että hänen tavoitteenaan on ensimmäinen albumilistan sooloykkössija (ikään kuin Fintelligens olisi paalupaikalle yltänyt). Tuhannen taalan paikka eli Iso kuva -albumin julkaisuviikko on nyt takana, mutta tavoite yhä edessä – Nightwish jatkoi kolmannen viikon kärjessä. Elastinen on urallaan noussut 7 + 4 kertaa top teniin, eli ykkössijan puutetta voi jo pitää tilastollisena oikkuna.

Kotiteollisuuden kolmossijaakin voi pitää takaiskuna, huonoimpana studioalbumin merkintänä sitten vuoden 2002. SMC Lähiörotat (#6) lipsui neljän vuoden takaisen levyn kakkossijasta, mutta Tommi Kalenius (#8) kohensi roimasti samoin neljän vuoden takaista 36. sijaa. Juliet Jonesin sydän palasi kokoelmineen tilastoon miltei 19 vuoden tauolta.

Ensikertalaisille tervetuloa. Kalifornialainen ”rapcore”-yhtye Hollywood Undead debytoi 21:ntenä ja tamperelainen hiphoppari Haamu sijalla 23. Suoraan ns. singlelistan ykköseksi sännänneen Wiz Khalifan See You Againin menestystä täydentää Furious 7 -soundtrackin ilmaantuminen sijalle 43. Fifty Shades of Grey säilyy silti yhä suosituimpana elokuva-albumina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti