tiistai 7. huhtikuuta 2015

Flopsville U.S.A.

MTV3:n Tähdet tähdet -sarjan seuraavan jakson teemana on Motown-soul. Biisivalintoja ei ole vielä julkistettu, mutta kuulemme mitä tahansa, niin tuskin kuulemme Suomen listoilta tuttuja hittejä. Vaikka meilläkin on jo pitkään osattu glorifioida Chicagossa 1959 perustetun levy-yhtiön kulta-aikoja, niin noina kulta-aikoina suomalaisten kiinnostus jäi minimaaliseksi.

Top 40 -singlelistallemme eksyneet äänitteet on äkkiä lueteltu. Vuonna 1966 The Four Topsin Reach Out I’ll Be There (#32), vuonna 1967 The Supremesin The Happening (#25), vuonna 1973 The Temptationsin Papa Was a Rollin’ Stone (#28). Sitten tulivat yhtiön ainoat täkäläiset listaykköset, Stevie Wonder ja Lionel Richie. Kuka mahtaa olla heidän jälkeensä Motownin menestynein albumiartisti Suomessa? Vuonna 1989 yhdeksänneksi noussut Bruce Willis!

Niistä legendaarisimmista Motown-löydöistä soolo-Diana Ross, Marvin Gaye, Gladys Knight, Edwin Starr ja Michael Jackson tilastoituivat vasta myöhemmin muiden firmojen nimissä. Muun muassa Smokey Robinson ja Martha Reeves odottavat yhä ensimmäisiä merkintöjään, sikäli kun odottavat.

2 kommenttia:

  1. En pitäisi suomihittienkään kuulemista aivan mahdottomana. Ovathan monet Motown-klassikot tilastoituneet muina versioina. Ainakin Dancing in the Street ja You Can't Hurry Love tulevat heti mieleen mahdollisina esitettävinä.

    VastaaPoista
  2. Totta. Tosin jos ajattelit Phil Collinsin versiota You Can't Hurry Lovesta, niin ei sekään Suomen listoille noussut. Cliftersin Leikkikalu nousi.

    VastaaPoista