sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Kaunis muoto, ruma tilasto

Nightwish otti odotetusti uuden albumilistan paalupaikan. Kun ykkösiä on jo seitsemän, ansioluettelon luulisi näyttävän upealta, mutta bändin jatkuvat tilkejulkaisut studioalbumien välissä tekevät kokonaisuudesta sottaisen. Toissavuotinen livepaketti Showtime, Storytime elpyi uutuuden imussa parhaalle sijalleen 23:nneksi. Britanniassa Endless Forms Most Beautiful debytoi 12:ntena, mikä on suomalaislevylle historian toiseksi paras tulos.

Pate Mustajärven ilmaantuminen neljänneksi tarkoittaa sitä, että hänellä on 2000-luvulla enemmän Top 10 -merkintöjä soolona (6) kuin Popedassa (5). Sijan 31 Matti ja Teppo muistuttavat kovasti Popedaa siinä, että juhlakokoelmia pukkaa viiden vuoden välein – ainakin nimellisesti. Tosiasiassa duon 45-vuotisjuhlalevy julkaistiin kuusi vuotta myöhemmin kuin hienosti listakakkoseksi yltänyt 40-vuotisjuhlalevy.

Jenni Vartiaisen Terra siirrettiin Top 50:stä midpriceen 77 listaviikon jälkeen. Sen häivyttyä ikäpresidenttikisassa näkyy jo selvästi striimauksen vaikutus: pisin tilastotaival on ulkomaisilla Spotify-suosikeilla kuten Ed Sheeran, Sam Smith ja Sia. Smith alkaa jo uhkailla Britney Spearsin esikoislevyn ennätystä siinä, kuinka kauan albumilistalla voi roikkua käymättä koskaan Top 10:ssä.

2 kommenttia:

  1. Täysin ohi aiheen, mutta tuli mieleen tässä kuunnellessa; Cheek julisti vuonna 2008 "Enemmän listasinglei soolona ku kellään tässä maassa". 1. Oliko tämä tosiaan näin jo vuonna 2008? 2. Onko näin vielä?

    VastaaPoista
  2. Tuo on saattanut pitää paikkansa korkeintaan jollain tiukasti rajatulla ajanjaksolla. Ja miten se sooloilu määritellään, tuolloinkin Cheek oli ehtinyt tehdä kimppasinglejä ainakin Jonnan ja Sami Saaren kanssa.

    VastaaPoista