sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Naivisti hiljaa hyvä tulee

Vuoden sisällä on albumilistan kärjessä nähty hätkähdyttäviä ykkösiä, jotka näyttävät saavuttaneen asemansa myönteisten kritiikkien, mediamainintojen ja silkan laadun kautta – hittiputkesta kun ei ole kysymys. Mirel Wagnerin ja Pepe Willbergin jäljissä seuraa nyt Paperi T, jonka tähän asti paras tilastomerkintä oli Ruger Hauer -yhtyeen riveissä netottu 15. sija. Malarian pelko jätti Elastisen nuolemaan näppejään hopeakorokkeelle toiseksi peräkkäiseksi viikoksi – edellinen ykkönen Nightwish on nyt kolmas.

Veljesduo Wöyh! (#4) paransi kolme porrasta edellisestä yrityksestä, ja Apocalyptica (#7) keräsi seitsemännen Top 10 -merkintänsä. Disco Ensemblen First Aid Kit (#10) jäi synttäripainoksineen vain pykälän kymmenen vuoden takaisesta huippusijastaan. Nopsajalka (#22) hyytyi yllättävän mataliin asemiin. Samoin voisi reagoida Flo Ridan 40. sijaan, mutta kyseessä on seitsemän vuotta hittejä puskeneen könsikkään vasta ensimmäinen käynti Suomen albumilistalla.

Yona on viiden vuoden aikana saavuttanut alati paranevat numerot 49, 16, 14, 11 ja 9, joista viimeisen toi Naivi-uutuus. Jossain vaiheessa tutkin tuollaisia nousevia sijoitusputkia ja havaitsin pisimmäksi Scooterin julkaisujonon, jonka nokittelu päättyi kuudennen albumin ykkössijaan. Yonalla on tuossa varaa petrata vielä moneen kertaan, kunhan etenee maltillisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti