keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Merkkikuukausi 4/2015


Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

50 vuotta: Seppo Hanski
50 vuotta: The Hep Stars

Sisarukset Anna, Janus ja Pinja olivat listatuttuja etenkin 1990-luvulla, mutta perheen ykkössinkuista (Dona Dona ja Erehdyin kerran) vastasi isä-Seppo. Abba-Bennyn aiempi bändi The Hep Stars nettosi 11 singlelistamerkintää vuosina 1965–68.

45 vuotta: Chicago
I’m a Man -singlestä alkanut tilastokarriääri oli epätasainen eivätkä sinkkujen ja albumien menestys tuntuneet korreloivan lainkaan, mutta ylettyi vuoteen 2003.

40 vuotta: Eija Sinikka
40 vuotta: Labelle

Oman aikansa tyttöenergiaa levittivät tehokkaimmin hitit Kanssasi sun ja Lady Marmalade.

30 vuotta: Bogart Co.
30 vuotta: Modern Talking

Kyllä, All the Best Girlsistä ja You’re My Heart You’re My Soulista on 30 vuotta. Niitä seurasivat monenlaiset listatapahtumat, etenkin jos huomioidaan 90-luvun jatkokokoonpanot Sound of R.E.L.S. ja Blue System.

25 vuotta: Snap!
25 vuotta: Michael Bolton

Viisivuotisen, tyylilajissaan laadukkaahkon Snap!-hittiputken aloitti The Power. Michael Bolton oli jo 37-vuotias ilmaantuessaan listoillemme, mutta saavutti seuraavana vuonna Time, Love & Tenderness -albumillaan kolmossijan.

20 vuotta: Lisa Nilsson
Vaikka moni tuntuu tietävän Nilssonin vain Aki Sirkesalo -dueton Mysteriet laulajana, hän on saanut kaksi kokoelmaansa listamme kuutossijalle. Eka merkintä tuli 24-vuotiaana Till Morelia -albumilla.

15 vuotta: Gregorian
Tämmöistäkin. Saksalainen popklassikoita kirkkolaulava projekti juhli Top 10:ssä kolmella Masters of Chant -albumilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti