sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Tuplamuuri rakoilee


Albumilistan värikoodisto muuttuu joulun lähestyessä aina toisennäköiseksi. Yleensä niin harvinainen nousijanuoli osui tänään peräti 22 levyn kohdalle, ja uutuustähtiä tuikkii vain kaksi. Nousijoista kummeksuttavin sijalla 22 on Michael Bublén Christmas, joka viime vuonna siirrettiin kamppailemaan midprice-osaston kärkisijoista.

Fyysisen myynnin lisääntyminen tietää suoratoistosuosikeille tilastollista alakynttä, mutta Spotify-kakkonen Calvin Harris nousi 15:nneksi ja David Guetta debytoi mukiinmenevästi sijalla 20. Guettallahan on ollut tänä vuonna jo neljä isoa lataus/radiohittiä, mutta niistä kaksi ensimmäistä (Shot Me Down ja Bad) ovat cd- Listenin mukana vain Deluxe Edition -versiossa. Ne kaksi muuta hittiähän ovat Lovers on the Sun ja Dangerous.

Spotify-kakkonen... siis jokuko on tunkenut Vain elämää -puoliskojen väliin? Kyllä, vieläpä niin että varsinaista listaa yhä johtava Ilta-paketti sysättiin striimeissä kolmanneksi. Edelleenkin Suomen listahistorian ainoa tapaus, jossa saman esittäjän yhtäaikaisista julkaisuista kumpikin meni vuorollaan virallisen myyntilistan ykköseksi, on Apulannan singlekaksikko Liikaa – Mitä vaan (1997).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti