sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Palataan asiaan 2034

Hector komeili vuonna 1974 albumilistamme ykkösenä kahdellakin levyllä (Herra Mirandos ja Hectorock 1). Seuraava paalupaikka (Salaisuuksien talo) tuli vuonna 1994 ja seuraava – jollei Mestarit-projektia lasketa – vuonna 2014 eli tänään. Lievästi yllätyimme, sillä Hauras ei ole hittirintamalla pärjännyt läheskään niin hyvin kuin kymmenen vuoden takainen Ei selityksiä, joka jäi kakkoseksi.

Hector ja Pepe Willberg ovat molemmat 67-vuotiaita. Vertailu ykköseksinousun iässä meni niin tarkalle, että debytointiviikollaan Hector on vanhempi, mutta heinäkuussa kärkeen palatessaan Pepe oli vanhempi. Suomalaisten ykkösmiesten vanhuusennätystä (68 vuotta 10 kuukautta) pitää kuitenkin yhä Vesa-Matti Loiri, joka tämänpäiväisen (#6) jälkeen on saanut 2000-luvulla listalle jo kuusi kokoelmaa – seitsemän, jos midprice huomioidaan.

Viime vuonna ykkösenä niin ikään käynyt Jonne Aaron sai nyt tyytyä nelossijaan, ja kuuden Top 10 -albumin jälkeen Lordi debytoi 13:ntena. Spotify-suosio siivitti Calvin Harrisin sijalle 14, ja keskiviikkona 69 vuotta täyttävä Neil Young ilmaantui 28:nneksi varmistamaan, ettei Hector vie ihan kaikkea seniorihuomiota. Storytone on Youngin 33. lista-albumi.

7 kommenttia:

 1. Mitenköhän käy ensin viikon taistossa Cheek vs. Vain Elämää?

  VastaaPoista
 2. Ei kai Cheekin lisäpainos niin iso juttu ole. Kiinnostavampi on Isac Elliotin tilanne.

  VastaaPoista
 3. Eiköhän Vain elämää ota helpon kaksoisvoiton, etenkin kun Spotify-kuuntelut vaikuttavat listaan. Kolmossijasta voikin olla kova kamppailu Isac Elliotin, Pink Floydin, Foo Fightersin ja Palefacen kesken. En ihmettelisi, vaikka muutaman viikon takainen uutuuksien muodostama top 6 nähtäisiin jälleen. Edellä mainitut ja aiemmin julkaistuista ainakin Haloo Helsinki! ja Robin myynevät niin hyvin, että Cheekin saattaa olla vaikeaa nousta edes top 10 -sijoille.

  VastaaPoista
 4. Mahtaako Isac Elliot tehdä Robinit ja uusi levy menee suoraan midpriceen. Levykauppa Äx myy levyä hintaan 12,95 ja CDON euron halvemmalla.

  VastaaPoista
 5. En jättäisi kokonaan laskuista Suvi Teräsniskan joululevyä vaikka ajankohta ehkä vielä varhainen ja ehkä Lauri Tähkänkin samanaiheinen kantaa jonnekin ...

  VastaaPoista
 6. Miten ihmeessä Haloo Helsinki! putosi sijalta #1 (iTunes), sijalle #11 parin tunnin sisällä? 2014-11-09. Ovat komeilleet ykkösenä jo julkaisupäivästä asti 3. lokakuu. Itse asiassa sijoitus oli number one jo 2. lokakuuta? Pieni selitys olisi paikallaan.

  VastaaPoista