sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Lasin ja kulkusen kilinää

Ainoa seitsemästä artistista, jonka Vain elämää nosti tänään albumilistan ykköseksi ensimmäisen kerran, on Elastinen. Hän on sooloillaan yltänyt parhaimmillaan neljänneksi, Fintelligens kolmanneksi. Veikkasin Päivä-levyn vetävän pitemmän korren Ela-hittien avulla, mutta Ilta-levyn latausykkönen Sata kesää, tuhat yötä ja neljä Paula Vesalan esitystä lienevät painaneet vaa’assa enemmän.

VE-läsnäolo taisi tällä kertaa lieventää Vesa-Matti Loirin perinteistä Isänpäivän Ihmettä, koska hänen kokoelmansa putosi kolme askelmaa. Niinpä kärkeen avautui tilaa uutuusryöpylle. Isämusaa niin ikään edustaneet Pink Floyd (#4) ja Foo Fighters (#5) taistelivat korkeimman ulkomaisen uutuuden tittelistä lähes samanlaisella cv:llä – kummallakin ennestään kaksi ykkösalbumia. Melkein midprice-kriteereillä kaupattu Isac Elliot jätettiin kovassa kisassa kuudenneksi.

Ruuhkassa joidenkin on aina tyydyttävä totuttua matalampiin asemiin, mutta silti yllättää, että Paleface (#14) jäi jopa Atomirotan (#11) esikoisalbumin taakse. Viimeksi Top 10:ssä käyneet Ghost Brigade ja Machine Head debytoivat nyt vasta sijoilla 16 ja 18. Suvi Teräsniskan (#13) ja Lauri Tähkän (#27) joululevyt epäilemättä jatkavat nousuaan, kolmatta sesonkiyrittäjää Jippua ei vielä edes näy Top 50:ssä.

4 kommenttia:

 1. Pahimmaksi flopiksi voitaneen kuitenkin nimetä Teflon Brothers. Kahdesta hitistä ja sesonkiin sopivasta albumin nimestä huolimatta 43 sijan pudotus edellisestä albumista ja uran selvästi huonoin sijoitus.

  Mielenkiintoista nähdä, miten Cheekin uudelleenjulkaisu pärjää tulevina viikkoina, yllättävän korkea sijoitus tuossa seurassa.

  VastaaPoista
 2. Teflonista: olet oikeassa. No, sen Maradona-biisin menestys onkin ollut suuri mysteeri. Myös Queenin huonosta sijasta olisi voinut jotain sanoa. Harmi että pilaavat hienon ansioluettelonsa näillä älyttömillä jämäjulkaisuilla.

  VastaaPoista
 3. Kyllä minusta Jipun joululevyn jääminen kokonaan listan ulkopuolelle kilpailee Teflonien kanssa yllättävän vaisusta avausviikosta. Jippu toki parantanee sijoitukstaan sesongin edistyessä, mutta edellinen Väärinpäin lentävät linnut oli avausviikollaan sijalla 8. , sitä edeltävä duettoalbumi Edelmanin kanssa sijalla 17 ja sitä ennen Kuka teki minusta tämän naisen otti paalupaikan. Ensimmäinen albumikin lähti liikkeelle sijalta 24. Levymerkki on sentään Warner, juttuja on lehdissä ollut.

  VastaaPoista
 4. Myös Kyösti Mäkimattilalta ilmestyi viime kuun lopussa joululevy, joka ei ainakaan toistaiseksi ole noussut listalle. Yllättävintä on kuitenkin se, ettei samaan aikaan julkaistua smurffilevyä ole nähty edes listan häntäpäässä. Siinäkin on versio Maradonasta...

  VastaaPoista