tiistai 25. marraskuuta 2014

Sinä ansaitset hitin

Ennen toissavuotiseen Vain elämäähän osallistumistaan Jari Sillanpää oli vajonnut listasuhdanteissa sille tasolle, että albumilistan Top 10 jäi kahdella peräkkäisellä studiolevyllä saavuttamatta. Tämänsyksyinen Rakkaudella merkitty mies nousi ilmestyessään kakkoseksi, mutta voisin kuvitella, että juhlavampaankin ryhtiliikkeeseen oli uuden levy-yhtiön suojissa valmistauduttu.

Koko 2000-luvun jatkunut ongelma, hitittömyys, ei ole poistunut mihinkään. Jos bilehenkisillä sinkuilla Malagaan ja Tanssii kuin Travolta tavoiteltiin tangokuninkaalle uutta yleisöä, siinä tuskin onnistuttiin. Mutta joko nyt nappaa? Radiolistan tämän viikon ainoa Top 20 -tulokas (31–19) on yllättävänkin puhutteleva balladi Sinä ansaitset kultaa, joka etenee lupaavasti myös latauksissa ja Spotify-soitoissa.

Biisin mahdollisuuksia visioidessa tuli mieleen 50 hittiä -listan ajoilta tuttu ilmiö, jonka ei soisi täysin katoavan. Etenkin 1990-luvulla kävi toistuvasti niin, että yksi tai kaksi syksyllä julkaistua sinkkua pääsi kunnolla vauhtiin vasta vuoden vaihduttua. Vuosi sitten Jannan Sä et ole hulluun reagoitiin näin – julkaistiin lokakuussa, korkeimmillaan tammikuussa ja paljon soittoa läpi kevään.

5 kommenttia:

 1. Malagaan soi kesän 2014 kaikilla radiokanavilla ja oli kesän hitti. Tanssii kuin John Travolta ylsi lähes samaan. Molemmat soivat myös nuorison kanavilla, ei vain Satulinna-yleisön eettereissä. Joten mikä lie oli nyt bloginpitäjällä mielessä tuollaista kirjoittaessaan. Sinä ansaitset kultaa oli juuri muutaman päivän iTunesin ostetuin yksittäinen biisi.

  VastaaPoista
 2. Kuulostat levy-yhtiön tiedotteelta. Travolta käväisi radiolistalla vain 36:ntena, eikä Malagaan soinut lähestulkoonkaan "kaikilla" kanavilla.

  VastaaPoista
 3. Oliko Katri Helenan kanssa duetoitu "Vierellesi kaipaan" Jari Sillanpään viimeisin hitti radiolistalla, ennen uusimman albumin singlejulkaisuja (mukaan lukien "Liekeissä" joka oli jo Vain Elämää-levyllä)?
  Tuo Enrique Iglesias/Whitney Houston-hitin suomennos kun oli niin singlelistalla kuin 50 hittiä-listalla Top 10-hitti, mutta oliko niin myös radiolistalla, koska tuossa vaiheessa Rumbassa ei enää julkaistu erillistä radiolistaa?

  VastaaPoista
 4. Vierellesi kaipaan oli viimeisen Suomen Radiolistan sijalla 27 ja viimeisen 50 hittiä -listan sijalla 11. Ne olivat parhaat sijoitukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos korjauksesta, mistäköhän mahtaa johtua, että olin kuvitellut sen olleen myös 50 hittiä listan top kympissä...

   Poista