torstai 6. marraskuuta 2014

Elämä on viivyttelyä

Vain elämää teki latauslistalla uuden dominanssiennätyksen: koko kärkiviisikko on peräisin samasta ohjelmasta. Ensin on kaksi Elastista (Peggy ja Naurava kulkuri), sitten kaksi Paula Vesalaa (Miten ja miksi ja Sori). Viidentenä debytoi viime perjantaina kuultu Sata kesää tuhat yötä, jonka ansiosta Toni Wirtanen on lopultakin lista-artisti ihan itsekseen.

Suosituimmat itketyskierrätykset ovat iskeneet lähes yhtä lujaa myös suoratoistossa – ja juuri tuo iskuvoima saa ns. singlelistan näyttämään oudolta. Jo muutaman kerran torstaina latauslistan kärkipäähän sännännyt esitys on debytoinut sunnuntain singlelistalla paljon alempana ja ehtinyt samoihin korkeuksiin vasta viikkoa myöhemmin. Esimerkiksi Vesalan Sori debytoi 13:ntena, vaikka oli jo kolme päivää aikaisemmin noussut latausten kakkoseksi. Viikon päästä se johti kumpaakin tilastoa.

Koska Spotify-kuuntelijat tuskin ovat ratkaisevasti hitaammin reagoivia kuin lataajat (päivälistauksissa on nähty rajujakin nousuja), on syytä olettaa, että singlelistan julkaisuviive on pitkä – liian pitkä. Vai mikä tuossa mättää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti