tiistai 2. joulukuuta 2014

Kadut täyttyvät öisin


Radiolistan tämänviikkoisen yhteensattuman tahallisuutta voi vain arvailla, kun asialla on sama levy-yhtiö. 35. sijalta seitsemänneksi näet kaasutti Kaija Koon Ajoin koko yön, ja sen imussa kahdeksanneksi eteni Stig, joka kertosäkeessään laulaa ”mä ajan koko yön niinkuin Roy Orbison”. Tuo viitannee lauluun I Drove All Night, joka tunnetaan myös Roy Orbisonin levytyksenä, mutta tilastoitui meillä kahdesti esittäjinään Cyndi Lauper (1989) ja Celine Dion (2003).

Stigin biisihän johtaa latauslistaa, mutta ei mahdu lainkaan ns. singlelistalle – vielä. Tänään julkistetussa Spotifyn viikkokatsauksessa se loikkasi kymmenenneksi. Spotify-listaa voi muuten nykyisin lukea kuuntelumäärineen peräti 200 nimikkeen mittaisena täällä, jos saa keploteltua Suomen lipun näkyviin. Sen uusi ykkönen, Mikael Gabrielin Älä herätä mua unesta, on radiosoitossa vasta 32:ntena. Kaija Koon radiosuosikkia vastaavasti ei löydy 200 striimatuimman joukosta.

Tuossa megalistassa on yhä omat vikansa. Esimerkiksi Elastisen Peggy on omana singlejulkaisunaan sijalla 16 ja Vain elämää -albumiraitana erikseen sijalla 103 esittäjänimellä Various Artists. Linkitys tuohon vasemmalle palstalle on myös viime aikoina takkuillut niin paljon, että otin ikkunan pois. Linkki on pysyvästi Puheena ovat -otsikon alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti