perjantai 26. joulukuuta 2014

Uusi vuosi, uusi sarja

Olen Suomen listalevyjen tietokannassani merkinnyt listalletuloajat vain kuukauden tarkkuudella, koska suuri osa historiasta on kuukausilista-aikaa. Myös siksi, että useimmat myöhemmät hitit ovat tehneet ensiesiintymisensä radio-,  single- ja/tai latauslistoilla eri viikkoina. Lisätarkkuus tuntuu turhalta.

Tämän systeemin ansiosta meillä on vuoden vaihduttua Listablogissa uusi juttusarja nimeltään Merkkikuukausi. Siinä joka kuukauden aluksi juhlistetaan artisteja, joiden ensimmäisestä suomalaisesta listamerkinnästä tulee kuluneeksi viidellä jaollinen vuosimäärä. Tiedossa on jopa 50-vuotiskekkereitä, ja koska arkistoni alkaa vuodesta 1961, ei kovin kauan tarvitse odottaa 55-vuotisjuhliakaan.

”Kovin kauan” on tietysti suhteellinen käsite. Matemaattisimmin orientoituneet lukijat varmaan hoksaavat, että jos sarjassa aiotaan huomioida kaikkien listatähtien merkkikuukaudet, sen on kestettävä viisi vuotta. Kestäköön. Onhan blogi nykyiselläänkin pyörinyt kohta seitsemän vuotta, eikä tunnu missään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti