sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Seuraavan edeltäjät


Vuoden viimeiset päivät kuluvat usein tilastoja summatessa ja joskus hittien nerokkuutta taannehtivasti oivaltaessa (tuore esimerkki Spotifyssa kesällä paljon kuunneltu DJ Snaken ja Lil Jonin Turn Down for What). Ahaa-elämys saattaa myös iskeä, kun merkkaa artistien ansioluetteloihin heidän vierailujaan muiden hiteillä.

Luuppimme alla tänään tapaus Erin. Hämmästyin huomatessani, että vain kaksi sooloalbumia julkaissut laulajatar on ehtinyt netota jo kymmenen Top 10 -radiohittiä. Kymmenen on paljon enemmän kuin esimerkiksi Nylon Beatillä, jolta ilmestyi kuusi studioalbumia. Kymmenen!

Esikoislevy Hunningolla poiki niitä neljä: Vanha nainen hunningolla, Popeda, Vanha sydän ja On elämä laina. Toiselta (Sä osaat!) lohkesi kolme: Ei taida tietää tyttö, Toiset mimmit ja Älä tule hyvä tyttö. Niiden välissä Erin duetoi ykköseksi Laura Närhen kanssa (Siskoni) ja teki ensimmäisen Vain elämää -kauden ainoan kunnon radiohitin Mitä tänne jää. Tuorein merkintä, nelossija, tuli menneenä syksynä Nopsajalan singlellä Seuraava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti