sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Kivi tai povi

1988 Blow Up Your Video. 1990 The Razor’s Edge. 1995 Ballbreaker. 2000 Stiff Upper Lip. 2008 Black Ice. 2014 Rock or Bust. AC/DC on saanut Suomessa kuusi peräkkäistä studioalbumiaan ykköseksi. Yksi tavoite uusimmalla vielä on: kaikki edeltäjät pysyivät kärjessä vähintään kaksi viikkoa. Voi tulla vaikeaa, sillä Rock or Bustin myynti taatusti putoaa nopeammin kuin huipulta syrjäytetyn Vain elämää -kaksikon. Spotifyssa levyä ei ole lainkaan.

Joulualbumien välinen kilpa-asetelma muuttui taas, kun Jarkko Ahola kiipesi kuutossijalle Suvi Teräsniskan perään. Kahden vuoden takainen Ahola-albumikin oli kuudes viikolla 49 ja eteni siitä neljänneksi. Teräsniskan edellinen joululevy ylsi kolmanneksi. Jipun Rakkauden joulu pinnisti lopulta tilastoon sijalle 39 ja Smurffit 49:nneksi.

Ns. singlelistalla Calvin Harrisin Outside pystyi pitämään paalupaikkansa, vaikka Mikael Gabrielin Älä herätä mua unesta syyhki Spotify-soitoissa selvästi ohi jo tiistaina. Muutoin singlelistan ja Spotifyn viikkoraportin tilanteet esittäytyvät jatkuvasti lähes identtisinä – singlelista siis viisi päivää myöhemmin ja kymmenesosaan typistettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti