sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Lupaava ensikertalainen


Vaikka lukuja ei ole saatavilla, albumilistan kärkitilanteen voi kuvitella hyvin tiukaksi. Vain elämää -levyjen ero on todennäköisesti pieni, koska niiden keskinäinen järjestys vaihtui, ja väliin kakkoseksi sulloutui vielä Robin. Nyt molemmilla tämänvuotisillakin VE-julkaisuilla on listaykkösen status kuten vuonna 2012 – viime vuonna kakkososa jäi hopealle.

Yllättävän korkea debyyttikin saatiin tilastoon, kun jo lokakuussa julkaistu Kyösti Mäkimattilan Joulumuistoja ilmaantui sijalle 14 ilmeisesti kirkkokonserttikiertueen siivittämänä. Jipun Rakkauden joulu eteni 27:nneksi, ja levytetyimpien joululaulujen laskelmaani pitää tehdä ainakin yksi täydennys; noilla kummallakin albumilla kuullaan nimittäin Heinillä härkien kaukalon.

Tv1:n Linnan juhlien jatkokonsertin esitykset näyttävät vaikuttaneen latauslistaan. Aiemmin vain 20:ntenä käynyt Kasmirin Iholla teki re-entryn 11:nneksi, ja saman show’n stimuloimana sijalla 16 debytoi Jarkko Aholan Finlandia. Kuulkaas, tämä on jokseenkin varmasti historian ensimmäinen Jean Sibeliuksen sävellys Suomen hittilistoilla! Onnea tulokkaalle.

2 kommenttia:

  1. Sibeliuksen ensikertalaisuus riippuu siitä, miten menetellään Tarja Turusen ykkössinglen "Yhden enkelin unelma" kanssa. Sen ykkösraitana nimittäin oli "En etsi valtaa, loistoa".

    VastaaPoista
  2. Se on rajatapaus, joka oli hyvä tulla mainituksi. Mutta biisiä ei mainita levyn kannessa, eikä levyä kaupattu nimenomaan sillä. En aikoinani ottanut sitä tästä syystä myöskään 50 hittiä -listalle.

    VastaaPoista