sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joulu on taas Robinin


Robin täytti velvollisuutensa, kun 16 palasi albumitilaston ykköseksi. Nimittäin myös aiemmat kolme listalle kelpuutettua Robin-albumia nousivat kärkeen kerran sieltä pudottuaan – tai viimevuotisen jouluykkösen Boom kah’n tapauksessa useankin kerran. Poikkeuksellista toimintaa nykyaikana, kun harvalle levylle suodaan kahta paalupaikkaa edes peräkkäin.

Top 50:ssä ei ole merkittäviä nousijoita eikä yhtään debyyttiä, kun Rumban listalla rekisteröity Reino Nordinin uutuus Bongo Rock jäi sekin rajan alle. Viikon näyttävimpänä sisääntulona pitää siis palkita Sini Sabotagen Kovempaa kyytiä latauslistan kuutosena. Tuo kuutossija on jaettu – samoin ykkössija, johon Stigin rinnalle eteni kuukausi sitten hitiksi povaamani Jari Sillanpään Sinä ansaitset kultaa.

Nuo lukuisat jaetut listasijat kertovat selvästi sen, että latauslistan volyymi on pudonnut. Aion vuoden vaihduttua pudottaa myös sen painoarvoa hittivuosilistan kokoamisessa. Se onnistuu nyt paremmin, kun sain isompinäyttöisen koneen ja voin operoida isommilla excel-taulukoilla. Singlelistan, latauslistan ja radiolistan pisteytykset on helpompi säätää erikseen. Sikäli kun saan joskus tolkkua tästä Yosemite-käyttiksestä.

8 kommenttia:

 1. Havahduin tuntemattomasta syystä siihen, että Mambalta on tullut uusi pitkäsoitto loka-marraskuun vaihteessa. Se ei noussut albumilistalle ollenkaan. Mystinen tapaus, voiko aika olla ajanut ohi tuosta suomiviihteen ikonista.

  VastaaPoista
 2. Edellinenkin Mamba-levy oli jo pienkustanne ja jaksoi listalla kaksi viikkoa. Näin käy joskus.

  VastaaPoista
 3. Kyseinen levy on upeaa kuunneltavaa ja mielestäni Suomessa harvinaista herkkua jousiorkestereineen. Ihmettelen kovasti miksi levy ei ole noussut albumilistalle, Ylen suomen soitetuimpien listalle ko. levyltä on noussut useampikin kappale.

  VastaaPoista
 4. Tero Vaaran mielipiteet mm. maahanmuuttajista saivat minut lopettamaan Mambam kuuntelun. Härski imelyys kuuluu em. kommenttien jälkeen Vaaran lauluissa. Sille nyt vaan ei voi mitään. Täydellinen imagofiasko nuo mielipiteet - ja tulos on tässä.

  VastaaPoista
 5. Koko Latauslistan loppulaskenta on alkanut !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sanoisi, että tilanne on aivan noin dramaattinen. Jaettuja sijoituksia on kyllä viime aikoina ollut, mutta ei noin paljon kuin viime viikolla. Eivätkä myynnit ole ainakaan niin huonolla tasolla kuin ne olivat fyysiseen myyntiin keskittyneen singlelistan loppuaikoina. Joka tapauksessa latauslista on minulle se oikea lista niin kauan kuin se on ainoa, joka mittaa yksittäisten kappaleiden myyntiä.

   Poista
 6. " latauslistan volyymi on pudonnut. Aion vuoden vaihduttua pudottaa myös sen painoarvoa hittivuosilistan kokoamisessa." Ja onko muokkausten jälkeen hittivuosailistallakaan enää kovin painoarvoa. Pelkää muokkausta ja manipulointia, kuten listoista on puhuttu jo vuosikymmenet.

  VastaaPoista
 7. Manipuloinnilla on aina jokin päämäärä, sillä tavoitellaan jonkun etua ja kenties jonkun haittaa. Mikä on se etu, joka hittivuosilistan manipuloinnilla saavutettaisiin?

  VastaaPoista