tiistai 28. lokakuuta 2014

Tarkasti käytetty mahdollisuus


Radio Monitorin listan sijoitukset määriytyvät termin impressions perusteella, eli kertomalla soittokerrat ja soittaja-aseman kuuntelijaluvut. Ykköshitti kerää keskimäärin kahdeksan miljoonaa impressionia, joskus yli kymmenenkin. Kun tänään edellisen ykkösen eli Jenni Vartiaisen Edenin saldo putosi 29 prosenttia, uusi paalupaikka irtosi 6,44 miljoonalla. Samuli Edelmannin Mahdollisuus vei sen huipputäpärästi, sillä Elastinen ja Naurava kulkuri päätyivät 6,43 miljoonaan.

Tässä kohtaa kuuluu perinteisesti päivitellä Edelmannin radioykkösten määrää – niitä on nyt yhteensä kolmetoista, joista viisi on duettoja. Single/latauslistalla cv on paljon vaatimattomampi. Kun Vain elämää -versio Teit meistä kauniin ampaisi latauslistan kakkoseksi, siitä tuli miehen paras täyssoolosaavutus. Ainoilla ykkössinkuilla laulupartnereina ovat olleet Sani (Tuhat yötä, 1995) ja Jippu (Jos sä tahdot niin, 2009).

Viikon ainoa tilastotulokas eli radiolistan Top 20 -rajan ylittäjä ilman aiempia merkintöjä on amerikkalaisyhtye Echosmith. Cool Kids (#20) julkaistiin USA:ssa yli vuosi sitten ja kävi 13:ntena Billboardin Hot 100:ssa. Echosmithin neljä jäsentä ovat kaikki sisaruksia keskenään, mutta eivät päätyneet nimivalinnassa samaan ratkaisuun kuin The Osmonds, The Corrs ja lukuisat muut. Jotenkin kankealta se olisikin tässä tapauksessa kuulostanut: The Sierotas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti