sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Nyt ei kiroilla


Murtumattomalta tuntuvasta menestyksestään huolimatta Haloo Helsinki! debytoi tänään vasta ensimmäisen kerran albumitilaston kärjessä. Kiitos ei ole kirosanan edeltäjä Maailma on tehty meitä varten saavutti näet paalupaikkansa puolen vuoden listallaolon jälkeen. Vaan riittääkö Haloonkaan mahti ensi sunnuntaina viikoittain vaihtuvien ykkösalbumien putken katkaisemiseen?

Tuure Kilpeläinen taitaa olla 2010-luvun menestynein ilman ykköspaikkaa jäänyt levyttäjä. Sijojen 10, 4 ja 2 jatkoksi tuli tällä erää kolmosnumero. Jätti hän kuitenkin taakseen vielä meritoituneempia yrittäjiä, Apulannan (#6) sekä Matin ja Tepon (#7). Ruohosen veljeksillä on nyt kuusi peräkkäistä Top 10 -albumia. Syytteitä ja selityksiä – 52 parasta on Apulannan viides listakokoelma. Neljännen ja viidennen välissä ehdittiin julkaista vain yksi studiolevy.

Muun muassa Eden-hitillä täydennetty painos sinkautti Jenni Vartiaisen Terran 32. sijalta neljänneksi. Kuuntelin listalähetystä Radio Aallosta, jossa juontaja Jani Juntusen mielestä nousu tapahtui ”jostain syystä”. Samoin Oasis-albumi (What’s the Story) Morning Gloryn (1995) paluu 37:nneksi ei johtunut uudesta deluxe-painoksesta, vaan ”jostain syystä”. Satuin olemaan kuulolla silloinkin, kun Robinin Boombox ei kadonnut ykkössijaltaan midprice-listalle, vaan ”jonnekin”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti