sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Jatkuvia ja katkeavia putkia

Albumilistan paalupaikasta oli luvassa luja taisto ainakin uutuuslevyjen julkaisijoiden aiempien saavutusten perusteella. Jykevimmän ansioluettelon omistaja eli vei voiton – Hyvässä ja pahassa on jo yhtyeen kahdeksas ykkönen 2000-luvulla. Viisi edellistä jäivät kaikki yhteen ykkösviikkoon; vaisuista radio- ja Spotify-soittomääristä päätellen nyt on syytä varautua samaan.

Lähes yhtä usein (kuudesti) kärjessä on käynyt myös Kotiteollisuus, mutta sinkkuja, harvinaisuuksia ja covereita paketoiva Murheen mailla II / Sotakoira III jäi viitossijalle. Edelle neljänneksi kiilasi niin ikään edellisellä studiolevyllään ykkösenä komeillut Slipknot. Pari sijaa parhaastaan lipsunut Amaranthe on kuudes ja Softengine esikoisalbumillaan seitsemäs. Uutuudeksi (#19) merkitty CMX:n Aura on nähty ennenkin virallisella listalla (#3, 1994), kuten täältä voi nähdä.

Sen sijaan tuore midprice-ykkönen ei koskaan käynyt päälistalla. Kyseessä on Samuli Edelmannin kokoelma 36 unohtumatonta. Nimeltään houkuttelevammaksi ja taatusti ajankohtaisemmaksi luulisi miehen toista hittikoostetta: Vain elämää 1992–2005. Ensi listalla uusi Edelmann-albumi Mahdollisuus havittelee tosissaan ykkössijaa, jollainen viimeksi saavutettiin vuoden 2007 virsilevyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti