tiistai 21. lokakuuta 2014

Nimekäs nimetön

Arvaapa, mikä ulkomainen biisi on kerännyt tänä vuonna eniten radiosoittopisteitä. Väärin, se on Aviciin Addicted to You. Tuon kuultuaan ei ihmettele, että uutta albumia ennakoiva Avicii-single The Days on parissa viikossa ponkaissut radiolistan sijalle 11. Mies edelleen kieltäytyy myöntämästä esittäjäkrediittejä vokalisteilleen, vaikka nyt äänessä on niinkin iso nimi kuin Robbie Williams. Siinä mielessä erikoinen tilanne, että The Days ehti jo debytoida Billboard Hot 100:ssa, toisin kuin yksikään 2000-luvulla julkaistu Robbie-single.

Muutoinkin EDM alkaa valtavirtaistuttuaan olla mitä radioystävällisintä tuontimusiikkia. Vuoden kymmenen soitetuimman ulkomaisen hitin joukkoon mahtuvat myös Calvin Harrisin Summer, Robin Schulzin Prayer in C, David Guettan Lovers on the Sun ja Mr. Probzin Waves, joka viihtyi Top 40:ssä yli puoli vuotta. Harrisin Blame nousi tänään viikkotilaston kolmossijalle.

Suomi-musiikilla on silti edelleen yliote, jota vahvistamaan 18:nneksi eteni Juha Tapion Planeetat, enkelit ja kuu. Kokoelmätäkyksi äänitetyllä kappaleella vierailee Anna Puu. Ikään kuin vastareaktiona viime viikon radiofloppi-vihjailuilleni pari kotimaista biisiä loikkasi roimasti ylöspäin: Poets of the Fallin Daze 60–25 ja Jari Sillanpään Tanssii kuin John Travolta 72–36.

3 kommenttia:

  1. tää listamusa nyt kuulostaa kuin avicii ja calvin harris yhdessä, laulajasta ei väliä vaikka gwen stefani tai jopa r williams. ilmeisen hyvää panomusiikkia nykyisille panoiässä oleville. kaipaan oikeita rock-pop-rytmimusiikin helmiä.

    VastaaPoista
  2. Radio Novan sivuilla Juha Tapion & Anna Puun duetto on sijalla 18, täällä lukee 17. Onko Novan sivuilla taas jotain sijoituksia menneet sekaisin?

    VastaaPoista