tiistai 7. lokakuuta 2014

Naurava pankkiasiakas

Latauslistan ykkössijan ja Spotifyn kuunnelluimman biisin statuksen jatkoksi Elastisen Naurava kulkuri harppasi tänään radiolistalla 126. sijalta kuudenneksi. Se on Vain elämää -covereiden ennätyskorkeus, sivuaa Anna Abreun saavutusta (Kylmästä lämpimään, 2013). Se on myös miehen ensimmäinen Top 20 -soolohitti, ja Fintelligensin sinkuistakin ylemmäs pääsi ainoastaan Mikä boogie (#4, 2010).

Tänä vuonna jokaisen Vain elämää -jakson jälkeen myyntiin ja suoratoistoon on julkaistu vain kaksi biisiä. Paula Vesalan ja Vesa-Matti Loirin esityksiä ei ole julkaistu yhtään, mutta Samuli Edelmannilta jo kaksi. Outo ratkaisu siinä mielessä, että Edelmannilta on (yllättäen) tullut/tulossa muutakin materiaalia – Mahdollisuus-single on Nauravan kulkurin perässä viikon vauhdikkain radionousija, 29–7.

Perinteiseen tapaan muutama alkuperäinenkin äänite on ehtinyt elpyä lataustilastoon. Viimeksi Paula Vesalan päivän inspiroimana PMMP:n Joutsenet, Oo siellä jossain mun ja Lautturi ilmaantuivat sijoille 11, 16 ja 18. Vaikka – kuten minä teen – latauslistan mieltäisi nykyiseksi single(myynti)listaksi, Oo siellä on aivan korrektisti merkitty uutuudeksi. Se keräsi vuonna 2005 pitkään pisteitä 50 hittiä -listalla ja radiosoitossa, mutta ei koskaan näyttäytynyt single-Top 20:ssä.

2 kommenttia:

  1. Jonne Aaronkin näköjään nousi enismmäistä kertaa soolo-artistina radiolistan Top 20-sijoille. Vaikka eka soololevy nousi listaykköseksi niin molemmat singlet ("Taivas itkee hiljaa" ja "Ihanaa elämää") menestyi aika vaisusti. Olivatko ne edes Top 40-sijoilla radiolistalla?

    VastaaPoista