sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Pyöröovi meni jumiin


20 eri ykköstä 20 peräkkäisellä viikolla sai tällä erää riittää albumilistahistorian ennätykseksi – eikä ihan heti jos koskaan olisikaan tarpeellista, että se rikkoutuu. Haloo Helsinki! jatkaa kärjessä toisen viikon, kun uutuudet suoriutuivat alle odotusten. Hämmentävän laajaa kannatusta nauttineen Sirpa-hitin jälkeen olisi luullut Arttu Wiskarin debytoivan korkeammalla kuin kuutosena, mutta onhan sekin pykälän parempi kuin edellisellä levyllä.

U2 (#10) sai niukin naukin jatketuksi vuodesta 1987 jatkunutta pelkkien kärkikymppialbumien putkea. Mistähän Hesari keksi eilen otsikon ”U2 palasi isoksi nimeksi”, kun huonommasta sijoituksesta on lähes 30 vuotta? Irinan top 10 -ketju näyttää katkenneen coveralbumin avattua pelinsä 15:ntenä. Irinan jatkumo ei niin massiivisen pitkä ollutkaan, kuuden levyn mittainen. U2:lla on pelkkiä ykkösiä saman verran.

Alemmat uutuudet ovat selvästi kokemattomampia, Exodus (#30) mukana toista kertaa, Särkyneet (#26), Robin Schulz (#31) ja Ella Henderson (#37) ensikertalaisia. Prayer in C -hitillä juhlinut Schulz sai ennustellusti valtaosan listapisteistään Spotify-kuunteluista. Helsinkiläisbändi Särkyneet on listahistoriamme ensimmäinen esittäjä, jonka nimi alkaa SÄ-kirjaimilla. Aakkosjärjestyspaikka löytyi Alek Szahalan ja Timmy T:n välistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti