sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Triplalla yöhön

Kolme albumia, kolme listaykköstä. Moni ei ole käynnistänyt levytysuraansa niin näyttävästi kuin JVG. Ainoana duon edellä on neljällä ykkösellä pelin avannut Poets of the Fall. Mutta onko ennätys jo rikottu seuraavan JVG-levyn ilmestyessä? Riippuu siitä, kelpuutetaanko tiuhaan albumeita pukkaava Robin mukaan. Hänen kolmesta ykkösestään ensimmäinen Koodi vietti koko listakarriäärinsä midprice-osastossa.

Uutuuksista koostuvassa kärkikolmikossa Samuli Putro sai kakkossijoineen tinkiä standardeistaan, mutta kolmonen Olavi Uusivirta on ylempänä kuin koskaan ennen. Redrama (#8) sivusi yli kymmenen vuoden takaista parastaan. Kerran aikaisemmin albumitilastossa pistäytyneet Kuolemanlaakso (#10) ja Pharrell Williams (#14) kohensivat asemiaan roimasti – tosin Pharrellin ja miksei myös Redraman olisi vahvoine hittipohjustuksineen nähnyt korkeammallakin.

Ruotsalaisia comebackejä: Weeping Willows (#24) palasi listanimeksi kymmenen ja Entombed (#43) seitsemäntoista vuoden tauolta. 37:ntenä debytoi latauslistaa viime viikkoina spämmännyt Glee-löytö Lea Michele, ja numeron 50 valitsi ensimmäiseksi – kyllä, ensimmäiseksi – listasijoituksekseen Maritta Kuula. Hän kaiketi yltäisi melko korkealle historian iäkkäimpien listatulokkaiden rankingissa, jos vain kertoisi ikänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti