tiistai 4. maaliskuuta 2014

Lennokas vuoronvaihto


Huh. Taannoin enteilin, että tasaisen pistetilanteen takia radiolistan kärki voi muuttuilla miten tahansa. Samoin enteilin, että Kaija Koolla olisi kelpo mahikset nousta ykköseksi. En kuitenkaan kaavaillut, että Kuka sen opettaa olisi jo tänään listakärjessä. Kukapa muuten nuljahti Kaijan vanhalle 16. sijalle? Se jonka ykkösyyttä pidin vielä toissapäivänä mahdollisena eli Happoradion Sinä & hän.

Vielä reippaampaa on meno kakkoskorokkeella, jonka saavuttaakseen Juha Tapion Aito rakkaus kiipesi kerralla 42 sijaa. Mainitsin jonkinlaisena erikoisuutena Kaija Koon saaneen kuusi hittiään radiolistan kakkoseksi, mutta Tapiolle tämä olisi jo seitsemäs. 42 vauhtiaskelman jälkeen se ykkössijan tuova viimeinen saattaa tuottaa vaikeuksia tai ainakin ottaa aikansa. Kolmosenakin on nousija, jo kolmas Aviciin Top 3 -hitti Addicted to You.

Vaikka on hienoa, että uusi listalaatija Radio Monitor pystyy rekisteröimään Radio Suomen kaikkien yli 20 maakuntaradion soitot, niin samalla hittiä soittavien radioasemien määrän kertova sarake on muuttunut joutavanpäiväiseksi. Nytkin eniten asemia (34) on sijan 21 kappaleella eli Anna Abreun Kylmästä lämpimään -coverilla. Radio Suomen biisikohtaiset soittomäärät ovat niin pieniä, että suuret kuuntelijakertoimetkaan eivät juuri pumppaa niille painoarvoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti