sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kah vastaan Box


On taas aika kirjata listahistoriaa, kun Robinin Boom kah nousi albumitilaston kakkoseksi Boomboxin taakse. Jos unohdetaan ikivanhat kuukausilistat, niin vain kahdesti aiemmin on sama artisti pitänyt ykkös- ja kakkossijaa, ja molemmilla kerroilla kyseessä oli yhtä aikaa julkaistu äänitekaksikko – Bruce Springsteenin Human Touch ja Lucky Town 1992 sekä Antti Tuiskun New York ja Rovaniemi 2006. Robin-levythän ilmestyivät 23 viikon välein.

Viikon korkein uutuus Shakira (#7) saavutti parhaan sijansa lähes yhdeksään vuoteen. Myös Kursk (#9) kurkotti kärkikymmenikköön kahden Top 20 -visiitin jälkeen. Ahola-yhtye petrasi esikoislevynsä 41. sijasta 14:nneksi, mutta niiden välissähän vokalisti Jarkko Ahola ehti kaupata läjittäin joulualbumiaan. Ennenjulkaisematonta Johnny Cashiä sisältävä äänite debytoi myös näyttävästi 16:ntena.

Sijoituksen koheneminen debyyttiviikon jälkeen on yleistymään päin – nytkin sitä harjoittavat Reijo Taipale, Nopsajalka ja Skrillex. Huomionarvoisimmasta noususta vastaa silti Avicii, sillä True on 27. listaviikollaan kuudentena eli korkeammalla kuin koskaan ennen. Vielä pitkäjänteisempi elpyjä on Wigwamin Fairyport, joka palasi 40:nneksi rekisteröityään 42 vuotta sitten sijoituksen 20.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti