sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

On niin hapokasta

Sinä & hän -maistiaisen vaisu vastaanotto latauksissa ja suoratoistossa ei enteillyt mitään sen huolestuttavampaa, vaan Elefantti eteni Happoradion kolmanneksi ykkösalbumiksi. Edellinen julkaisu, runsaan kahden vuoden takainen kokoelma kävi kuutosena. Radiolistaltakin bändi on noukkinut kolme ykköstä, eikä näytä mahdottomalta, että Sinä & hänestä tulisi vielä neljäs. Tilaston kärki on huipputasainen, ja mikä tahansa Top 10:stä voi napata seuraavan paalun.

Muutoinkin kerta kerralta sijoitustaan kohentanut Yona sai tangomarkkinoilta sen verran lisäpontta, että Tango à la Yona debytoi 11:ntenä. Ennakoimattomampi oli Beckin elpyminen: Morning Phasen 13. sija on pykälän parempi kuin missä läpimurtolevy Mellow Gold kävi 20 vuotta sitten. Tämän viikon läpimurtaja on 33:ntena debytoiva rytmitrio Pietarin spektaakkeli. Ihan kokemattomasta ryhmästä ei ole kyse, sillä basisti Mitja Tuuralan ekat levytykset ovat yli 30 vuoden takaa.

Viimeisestä debyytistä sijalla 49 saamme kiittää Spotifyn tuoretta mukanaoloa. Brittilistalla jo pitkään juhlineen Bastillen All This Bad Blood pitää Spotifyn omassa rankingissa sijaa 16, mistä voimme päätellä suoratoiston painoarvon olevan vielä varsin maltillinen lopputulosten kannalta. Toistaiseksi muutoksen vaikutukset näyttävät pääosin myönteisiltä – kyllähän esimerkiksi Calvin Harrisin ja Jason Derülon voi kaikkine hitteineen sanoa ansainneen albumilistasijansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti