perjantai 7. maaliskuuta 2014

Kernaasti väärässä

Kun brittilistoja kokoava Official Charts Company kertoi tammikuun lopulla liki tuntemattoman Clean Banditin singahtaneen huimilla myynneillä singlelistan ykköseksi, arvelin jutussa käytetyn epähuomiossa väärää kuvaa. Eihän tuonnäköinen nelikko voi nousta popsuosikiksi vuonna 2014! Olin väärässä.

Kun kuuntelin Rather Betä, korviini virisi jostain vanha tuttu vibraatio. Siitä asti kun aloin brittilistoja seurata, olen aika hyvin tunnistanut kappaleet, joista suomalaiset eivät kiinnostu. Osumatarkkuuteni oli muinoin kiitettävä todetessani: ”Tämä hieno biisi ei takuulla ikinä soi Rockradiossa.” Rather Be kuulosti tämän vaikeasti selitettävän lajityypin muotovaliolta. Mutta olin väärässä.

Vierailevan vokalistin Jess Glynnen laulama Rather Be eteni nopeasti Top 20 -radiohitiksi, latauslistallamme se on neljäntenä ja Spotifyssa sitä on kuunneltu yli 200.000 kertaa viikossa. Riittää kakkossijaan, kuten vasemmalta näette. Toukokuussa ilmestyvän albumin vastaanotto on toki näidenkin näyttöjen jälkeen vielä arvoitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti