lauantai 1. maaliskuuta 2014

Maltti on valttia


Valtaosa ensimmäisen Vain elämää -kauden artisteista hyödynsi huimaa nostetta laittamalla markkinoille omia julkaisujaan – Katri Helena ja Jari Sillanpää kokoelmat, Jonne Aaron, Neumann ja Erin uudet albumit. Cheek pystyi panttaamaan hiukan pitempään ja ratsasti ennen ohjelmaa ilmestyneen Sokka irti -albumin singlelohkaisuilla (etenkin sillä, jossa lauloi Jonne Aaron).

Yksi pysyi tähän asti vaiti: Kaija Koo. Ensiksi Kuka sen opettaa -sinkussa herätti huomiota kannen silmiäpolttavan ruma logo – lieneekö tahallista, että muiden kirjainhirviöiden rinnalla juuri koot näyttävät suht siedettäviltä? Mutta nyt itse biisi on ottanut pääosan debytoimalla parin päivän välein radiolistan 16:ntena ja latauslistan kakkosena.

Tuo radiosijoitus on poikkeuksellisempi, latauksissahan ykkösdebyyttejä nähdään harva se päivä – nykyinenkin kärkilevy Huominen on huomenna teki sellaisen. Ehkä Kuka sen opettaa yltää johonkin, mitä Koo on ainoan kerran kokenut 17 vuotta sitten. Hänen hiteistään kuusi on noussut Suomen radiolistan kakkoseksi, mutta vain Unihiekkamyrsky huipulle asti.

1990-luvullahan radiolistapisteytyksessä pärjäsi hyvin Radio Suomen ja (aitojen) paikallisradioiden tuella. Vasta liki viisikymppisenä Koo sai vuoden 2010 Vapaa-sinkullaan muutkin kuin iskelmäradiokanavat kiinnostumaan musiikistaan, ja tämänhetkinen radiokenttä Suomipopin nousuineen ja Iskelmän linjanmuutoksineen vaikuttaa suorastaan räätälöidyltä nyky-Kaijalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti