sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Huippusekoitus

Robin on nyt julkaissut neljä albumia ja mennyt jokaisella listaykköseksi. Nousu Poets of the Fallin ennätyksen jakajaksi on kuitenkin kyseenalainen, koska esikoislevy nähtiin vain midprice-osastossa. Mutta Boombox varmisti ennätysstatuksen toista kautta: se on listahistoriamme ensimmäinen remix-albumi paalupaikalla. Tähän asti korkeimmalle (#3) oli yltänyt Michael Jacksonin Blood on the Dance Floor (1997). Tuorein Top 10 -kävijä oli Palefacen Palaneen käryä (2011).

74-vuotias Reijo Taipale debytoi listauransa keskivertoon nähden odotetusti (#18), ja samaa voi sanoa Profane Omenista (#14) sekä Kylie Minoguesta (#24). Oikeastaan Kylie pärjää hyvin se huomioiden, että hänen ainoasta Top 10 -merkinnästään on yli 25 vuotta. Nopsajalka (#23) jäi soolouransa parhaasta seitsemän sijaa, mitä pidän melko yllättävänä. Ehkä Sun kohoaa jatkoviikkoina kuten esimerkiksi Pharrell Williamsin Girl (#7) yhä teki kolmannella viikollaan.

Vanha Spotify-suosikki Skrillex ei kyennyt hyödyntämään uusia laadintakriteerejä kuin sijan 38 edestä, mutta on tuokin tilaston ensikertalaiselle jotakin. Vielä kokemattomampi listakävijä on sijan 50 Foster the People, jonka esikoissingle Pumped Up Kicks soi taannoin paljon Suomessakin, mutta ei ylittänyt Top 20 -radiokynnystä.

6 kommenttia:

 1. Kuka on vanhin Suomen albumilistalla käynyt artisti? Veikkaisin Johannes Virolaista. Joka tapauksessa Taipalekaan ei taida vielä useaan vuoteen rikkoa kyseistä ennätystä.

  VastaaPoista
 2. Koska suomalaiset eivät ole syttyneet Tony Bennettille, 80-vuotias Johannes Virolainen taitaa yhä olla vanhin. Veikko Lavi pääsi 50 hittiä -listalle 82-vuotiaana.

  VastaaPoista
 3. Vanhan Depeche Mode -kokoelman tilastoituminen uutuutena on yllättävää. Niin on myös Kake Randelinin listalevy. Kuinka ylös hän on parhaimmillaan yltänyt?

  VastaaPoista
 4. Depeche Moden kokoelma on merkitty uutuudeksi virheellisesti. Se kävi jo vuonna 2006 sijalla 15. Listan laatija ei ilmeisesti huomannut, että levy oli tuolloin merkitty hieman eri nimellä ("The Best of Vol. 1").

  Pomusista äkkiä katsottuna Randelin on käynyt parhaimmillaan neljäntenä (kahdella eri albumilla).

  VastaaPoista
 5. Juu, Randelin menestyi kyllä 80-luvulla, mutta piti 20 vuoden listatauon ennen kuin palasi toissavuonna.

  VastaaPoista
 6. Keroo aika paljon nykyisestä musa''kulttuurista'', kun keskinkertaisia remixejä sisältävä levy nousee listakärkeen...
  -JS-

  'Musiikkia ja epämääräisiä mielipiteitä'
  http://juhosaari.blogspot.fi/

  VastaaPoista