sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Paha siemen ei idä kauan

Nick Cavelle on kertynyt aika komea ansioluettelo Suomen albumilistalla, jos katsoo huippusijoja. Push the Sky Away on viitosdebyytteineen jo kuudes miehen Top 10 -albumi – korkeimpana komeilee nelossijallaan vuoden 2003 Nocturama. Listaviikoissa mitaten status alenee melkoisesti, sillä 12 albumilla on niitä yhteensä ainoastaan 52. Grinderman-bändin kaksi visiittiä eivät paljon saldoa kartuta.

Muut Top 50 -uutuudet ovat kotimaisia. Pääkaupunkiseudulta ponnistavat Mind of Doll (#13), Superscar (#27) ja Barbe-Q-Barbies (#38) pääsivät mukaan ensimmäistä kertaa. KXP (#28) paransi 15 pykälää edellisestä yrityksestä, ja Marko Haavisto (#46) palasi kuvioihin yhdeksän vuoden tauolta. Ei hän Poutahaukat-yhtyeineenkään yltänyt tilastoihin kuin kerran.

Iskelmä-radion vuodesta 2005 järjestämän Iskelmägaalan ympärille koostetut levyt ovat lisänneet tehojaan tasaisesti. Iskelmägaala 2013 (#9) debytoi samalla sijalla kuin mihin viimevuotinen ylimmillään pääsi ja todennäköisesti parantaa asemiaan pari seuraavaa viikkoa. Itse gaalalle multiplussat siitä, että on koko historiansa ajan pitäytynyt 8–9 palkintokategoriassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti